תירס ערך תזונתי
ערכים תזונתיים עבור צורות שונות של תירס
קמח תירס צהוב
להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם תירס לא מבושל.
שם מדעי: Zea mays mays L.
חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם תירס לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
10.37
קלוריות
kcal
365
חלבונים
גרם
9.42
שומן
גרם
4.74
פחמימות
גרם
74.26
סיבים תזונתיים
גרם
7.3
סוכר
גרם
0.64
כמות המינרלים ב-100 גרם תירס לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן
מיליגרם
7
ברזל
מיליגרם
2.71
מגנזיום
מיליגרם
127
זרחן
מיליגרם
210
אשלגן
מיליגרם
287
נתרן
מיליגרם
35
אבץ
מיליגרם
2.21
נחושת
מיליגרם
0.314
מנגן
מיליגרם
0.485
סלניום
מיקרוגרם
15.5
כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם תירס לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
ויטמין C
מיליגרם
0
תיאמין
מיליגרם
0.385
ריבופלבין
מיליגרם
0.201
ניאצין
מיליגרם
3.627
חומצה פנטותנית
מיליגרם
0.424
ויטמין B6
מיליגרם
0.622
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
19
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
19
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
19
ויטמין B12
מיקרוגרם
0
רטינול
מיקרוגרם
0
בטא קרוטן
מיקרוגרם
97
אלפא קרוטן
מיקרוגרם
63
ויט מין A
IU
214
ליקופן
מיקרוגרם
0
לוטאין + זיקסנטין
מיקרוגרם
1355
ויטמין E אלפא טוקופרול
מיליגרם
0.49
ויטמין D
IU
0
ויטמין K, פוליקינון
מיקרוגרם
0.3
כמות השומנים ב-100 גרם תירס לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות
גרם
0.667
חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
1.251
חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
2.163
כולסטרול
מיליגרם
0
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם תירס לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.067
טראונין
גרם
0.354
איזולאוצין
גרם
0.337
לאוצין
גרם
1.155
ליזין
גרם
0.265
מתיונין
גרם
0.197
ציסטין
גרם
0.17
פנילאלנין
גרם
0.463
טירוזין
גרם
0.383
ואלין
גרם
0.477
ארגינין
גרם
0.47
היסטידין
גרם
0.287
אלאנין
גרם
0.705
חומצה אספרטית
גרם
0.655
חומצה גלוטמית
גרם
1.768
גליצין
גרם
0.386
פרולין
גרם
0.822
סרין
גרם
0.447
תירס עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם תירס לא מבושל הוא 45.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.
מקורות מידע
www.nal.usda.gov
nutritiondata
אודה לך הגדרת קלוריות בקלח תירס מבושל