להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם כוסמת לא מבושלת.
שם מדעי: Fagopyrum esculentum Moench.
שם עממי לועזי: Buckwheat.
חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם כוסמת לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
9.75
קלוריות
kcal
343
חלבונים
גרם
13.25
שומן
גרם
3.4
פחמימות
גרם
71.5
סיבים תזונתיים
גרם
10
סוכר
–
–
סוכרוז
–
–
גלוקוז (דקסטרוז)
–
–
פרוקטוז
–
–
לקטוז
–
–
מלטוז
–
–
גלקטוז
–
–
עמילן
–
–
כמות המינרלים ב-100 גרם כוסמת לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן
מיליגרם
18
ברזל
מיליגרם
2.2
מגנזיום
מיליגרם
231
זרחן
מיליגרם
347
אשלגן
מיליגרם
460
נתרן
מיליגרם
1
אבץ
מיליגרם
2.4
נחושת
מיליגרם
1.1
מנגן
מיליגרם
1.3
פלואוריד
–
–
סלניום
מיקרוגרם
8.3
כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם כוסמת לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
ויטמין C
מיליגרם
0
תיאמין
מיליגרם
0.101
ריבופלבין
מיליגרם
0.425
ניאצין
מיליגרם
7.02
חומצה פנטותנית
מיליגרם
1.233
ויטמין B6
מיליגרם
0.21
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
30
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
30
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
30
כולין, סך הכל
–
–
Betaine
–
–
ויטמין B12
מיקרוגרם
0
רטינול
מיקרוגרם
0
בטא קרוטן
–
–
אלפא קרוטן
–
–
ויטמין A
IU
0
ליקופן
–
–
לוטאין + זיקסנטין
–
–
ויטמין E אלפא טוקופרול
–
–
ויטמין D
IU
0
ויטמין K, פוליקינון
–
–
כמות השומנים ב-100 גרם כוסמת לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות
גרם
0.741
חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
1.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
1.039
כולסטרול
מיליגרם
0
פיטוסטרולים
–
–
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם כוסמת לא מבושלת
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.192
טראונין
גרם
0.506
איזולאוצין
גרם
0.498
לאוצין
גרם
0.832
ליזין
גרם
0.672
מתיונין
גרם
0.172
ציסטין
גרם
0.229
פנילאלנין
גרם
0.52
טירוזין
גרם
0.241
ואלין
גרם
0.678
ארגינין
גרם
0.982
היסטידין
גרם
0.309
אלאנין
גרם
0.748
חומצה אספרטית
גרם
1.133
חומצה גלוטמית
גרם
2.046
גליצין
גרם
1.031
פרולין
גרם
0.507
סרין
גרם
0.685
כוסמת עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם כוסמת לא מבושלת הוא 37.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.
ערכי עומס גליקמי
20 ומעלה – נחשב כעומס גבוה.
11-19 – נחשב כעומס בינוני.
10 ומטה – נחשב כעומס גליקמי נמוך.
דיאטות טיפוסיות יכילו בין 60 ל-180 יחידות עומס גליקמי ביום.
תודה על האינפורמציה
רק דבר אחד לא ברור – האם יש עומס גליקמי רצוי ומהו.
מרים שלום,
הוספתי בכתבה מידע על עומס גליקמי.
20 ומעלה – נחשב כעומס גבוה.
11-19 – נחשב כעומס בינוני.
10 ומטה – נחשב כעומס גליקמי נמוך.
עבור האדם הממוצע רצוי לצרוך מזונות בעלי עומס גליקמי כמה שיותר נמוך. ספורטאים לעומת זאת, לעיתים יעדיפו מזונות בעלי עומס גליקמי גבוה בזמנים מסויימים.
שלום לכם הייתי רוצה לקבל ערכים תזונתיים של קלורי עולה או יורד שיבולת שועל מבושלת ושל קוסמת מבושלת ושל דוחן מבושול האם הערך הקלורי עולה או יורד בבייhu
שלומית שלום,
ההודעה לא ברורה. אני מניח שאת רוצה לדעת אם הערך הקלורי של המזונות שציינת עולה או יורד בבישול.
הערך הקלורי פר 100 גרם מזון יורד משום שהמזונות הללו סופחים מים בבישול ואז יש יותר מים במזון.
להלן הערכים הקלוריים של המזונות שציינת:
כוסמת 343 קלוריות ל100 גרם.
כוסמת מבושלת 93 קלוריות ל100 גרם.
ומה עוזר לי לדעת כמה קלוריות או פחממות יש בכוסמת לא מבושלת!? אני לא אוכלת כוסמת לא מבושלת!!!!
האם הכוסמת מכילה את כל 12 חומצות האמינו החיוניות וביחסים מתאימים?
תודה
שאול שלום,
הכוסמת מכילה כמעט את כל חומצות האמינו וביחסים המתאימים. לפי האתר nutritiondata הכוסמת זוכה לציון 99 כאשר ציון של 100 ומעלה נחשב כחלבון מלא.
הדרישות התזונתיות לחומצות אמינו לפי המוסד לרפואה, תזונה ומזון הן כלדקמן:
טריפטופן 7 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
תראונין 27 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
איזולאוצין 25 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
לאוצין 55 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ליזין 51 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
מתיונין + ציסטאין 25 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
פנילאלנין+טירוזין 47 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ולין 32 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
היסטידין 18 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
אם מסתכלים על הרכב חומצות האמינו ביחס לכמות החלבון שבכוסמת אנו נמצא את הערכים הבאים:
טריפטופן 14.5 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
תראונין 38.3 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
איזולאוצין 37.7 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
לאוצין 63 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ליזין 50.9 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
מתיונין + ציסטאין 30.4 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
פנילאלנין+טירוזין 57.7 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ולין 51.4 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
היסטידין 23.4 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
הבעיה בכוסמת הוא שחסר בה את חומצת האמינו היסטידין בכדי שתחשב חלבון מלא לגמריי.
תודה על האינפורמציה
רק דבר אחד לא ברור – האם יש עומס גליקמי רצוי ומהו.
מרים שלום,
הוספתי בכתבה מידע על עומס גליקמי.
20 ומעלה – נחשב כעומס גבוה.
11-19 – נחשב כעומס בינוני.
10 ומטה – נחשב כעומס גליקמי נמוך.
עבור האדם הממוצע רצוי לצרוך מזונות בעלי עומס גליקמי כמה שיותר נמוך. ספורטאים לעומת זאת, לעיתים יעדיפו מזונות בעלי עומס גליקמי גבוה בזמנים מסויימים.
שלום לכם הייתי רוצה לקבל ערכים תזונתיים של קלורי עולה או יורד שיבולת שועל מבושלת ושל קוסמת מבושלת ושל דוחן מבושול האם הערך הקלורי עולה או יורד בבייhu
שלומית שלום,
ההודעה לא ברורה. אני מניח שאת רוצה לדעת אם הערך הקלורי של המזונות שציינת עולה או יורד בבישול.
הערך הקלורי פר 100 גרם מזון יורד משום שהמזונות הללו סופחים מים בבישול ואז יש יותר מים במזון.
להלן הערכים הקלוריים של המזונות שציינת:
כוסמת 343 קלוריות ל100 גרם.
כוסמת מבושלת 93 קלוריות ל100 גרם.
שיבולת שועל לא מבושלת: 389 קלוריות ל100 גרם.
שיבולת שועל מבושלת: 91 קלוריות ל100 גרם.
דוחן לא מבושל: 378 קלוריות ל100 גרם.
דוחן מבושל: 119 קלוריות ל100 גרם.
ומה עוזר לי לדעת כמה קלוריות או פחממות יש בכוסמת לא מבושלת!? אני לא אוכלת כוסמת לא מבושלת!!!!
האם הכוסמת מכילה את כל 12 חומצות האמינו החיוניות וביחסים מתאימים?
תודה
שאול שלום,
הכוסמת מכילה כמעט את כל חומצות האמינו וביחסים המתאימים. לפי האתר nutritiondata הכוסמת זוכה לציון 99 כאשר ציון של 100 ומעלה נחשב כחלבון מלא.
הדרישות התזונתיות לחומצות אמינו לפי המוסד לרפואה, תזונה ומזון הן כלדקמן:
טריפטופן 7 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
תראונין 27 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
איזולאוצין 25 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
לאוצין 55 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ליזין 51 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
מתיונין + ציסטאין 25 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
פנילאלנין+טירוזין 47 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ולין 32 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
היסטידין 18 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
אם מסתכלים על הרכב חומצות האמינו ביחס לכמות החלבון שבכוסמת אנו נמצא את הערכים הבאים:
טריפטופן 14.5 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
תראונין 38.3 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
איזולאוצין 37.7 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
לאוצין 63 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ליזין 50.9 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
מתיונין + ציסטאין 30.4 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
פנילאלנין+טירוזין 57.7 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
ולין 51.4 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
היסטידין 23.4 מ"ג ל-1 גרם חלבון.
הבעיה בכוסמת הוא שחסר בה את חומצת האמינו היסטידין בכדי שתחשב חלבון מלא לגמריי.