מידע כללי על טופו.
סוג מזון: קטניות, מיצוי חלבונים מפולי סויה, תחליפי בשר.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Tofu.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 16427, Tofu, raw, regular, prepared with calcium sulfat.
סיווג מדעי של הצמח
שם מדעי: Glycine max.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: קטניתאים.
משפחה: קטניות.
תת־משפחה: פרפרניים.
סוג: Glycine.
מין: סויה.
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם | חצי כוס טופו, 124 גרם | רבע בלוק טופו, 116 גרם |
---|---|---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | ||||
מים | גרם | 84.55 | 104.84 | 98.08 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 76 | 94 | 88 |
חלבון | גרם | 8.08 | 10.02 | 9.37 |
שומנים | גרם | 4.78 | 5.93 | 5.54 |
פחמימות | גרם | 1.88 | 2.33 | 2.18 |
סיבים תזונתיים | גרם | 0.3 | 0.4 | 0.3 |
מינרלים | ||||
סידן | מיליגרם | 350 | 434 | 406 |
ברזל | מיליגרם | 5.36 | 6.65 | 6.22 |
מגנזיום | מיליגרם | 30 | 37 | 35 |
זרחן | מיליגרם | 97 | 120 | 113 |
אשלגן | מיליגרם | 121 | 150 | 140 |
נתרן | מיליגרם | 7 | 9 | 8 |
אבץ | מיליגרם | 0.80 | 0.99 | 0.93 |
ויטמינים | ||||
ויטמין C | מיליגרם | 0.1 | 0.1 | 0.1 |
תיאמין | מיליגרם | 0.081 | 0.100 | 0.094 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.052 | 0.064 | 0.060 |
ניאצין | מיליגרם | 0.195 | 0.242 | 0.226 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.047 | 0.058 | 0.055 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 15 | 19 | 17 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 4 | 5 | 5 |
ויטמין A, יחבל | IU | 85 | 105 | 99 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 | 0 | 0 |
שומנים | ||||
חומצות שומן רווי | גרם | 0.691 | 0.857 | 0.802 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 1.056 | 1.309 | 1.225 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 2.699 | 3.347 | 3.131 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 | 0 | 0 |
מדד גליקמי של טופו
אינדקס גליקמי: כמות הפחמימות בטופו מאוד קטנה ולכן אין משמעות לבדיקת אינדקס גליקמי.
עומס גליקמי: 2
העומס הגליקמי של טופו נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.glycemicindex.com/faqsList.php#8
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4468/2
מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.
מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.
מידע נוסף
להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%94
http://www.glycemicindex.com/faqsList.php#8
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4468/2