אבוקדו

אבוקדו שלם ואבוקדו חתוך לשניים

אבוקדו (Avocado)

אבוקדו הוא עץ טרופי ממשפחת העריים. שורשי השם אבוקדו בשפה האטצקית "ahuacatl". במקור גדל פרי האבוקדו במרכז ודרום אמריקה

אבוקדו – ערך תזונתי

ב100 גרם אבוקדו יש 160 קלוריות, 2 גרם חלבון, ו14.66 גרם שומן.
פרי האבוקדו הוא מקור עשיר לויטמינים ומינרלים חיוניים.

מרכיבים תזונתיים חשובים באבוקדו

נוטריינט כמות
ויטמין K – 21 מיקרוגרם
ויטמין B6 – 0.257 מ"ג
ויטמין C – 10 מ"ג
חומצה פולית – 81 מיקרוגרם
סיבים תזונתיים – 6.7 גרם
אשלגן – 485 מ"ג
נחושת – 0.19 מ"ג

אבוקדו בתזונה

לאכילה יש לבחור פרי רך וללא פגעים שחורים.
ניתן לסייע לפרי האבוקדו להבשיל ע"י עטיפתו בשקית נייר.
אנשים הרגישים לגומי עשויים להיות רגישים גם לפרי האבוקדו

אבוקדו – שימושים אחרים

בגלל תכולת השומן הגבוהה שבפרי האבוקדו, משתמשים בפרי בתעשיית הקוסמטיקה, לייצור תכשירי שיער וקרמים טבעיים לעור.

מתכון סלט אבוקדו פיקנטי

4 אבוקדו בשלים
2 עגבניות
4 שיני שום כתושות
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 פלפל צ’ילי קצוץ דק מאוד
מיץ לימון לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה
מועכים את האבוקדו במזלג עד לקבלת מחית.
מוסיפים את מערבבים ביחד עם האבוקדו את יתר המרכיבים ונהנים.
בתאבון.