אגוזי לוז

אגוזי לוז - אגוזי אילסר

מידע כללי על אגוזי לוז.

מידע כללי: אגוז לוז הוא שיח נשיר גבוה שמוצאו מאירופה ואסיה. אגוזי לוז מהווים מקור מאוד טוב של מנגן ומקור טוב לוויטמין E (טוקופרול אלפא) ונחושת.
סוג מזון: זרעים ואגוזים.
שמות נוספים בעברית: אגוז לוז, אגוז אילסר, אגוז בונדוק.
שם באנגלית: Common Hazel, hazelnuts.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 12120, Nuts, hazelnuts or filberts a.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Corylus avellana.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: אלונאים.
משפחה: שדריים.
סוג: Corylus.
מין: C. avellana.

ערכים תזונתיים באגוזי לוז
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס אגוזים קצוצים, 115 גרם 1 כוס אגוז לוז טחון, 75 גרם 1 כוס אגוזי לוז שלמים, 135 גרם 10 אגוזי לוז, 14 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 5.31 6.11 3.98 7.17 0.74
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 628 722 471 848 88
חלבון גרם 14.95 17.19 11.21 20.18 2.09
שומנים גרם 60.75 69.86 45.56 82.01 8.50
פחמימות גרם 16.70 19.20 12.52 22.54 2.34
סיבים תזונתיים גרם 9.7 11.2 7.3 13.1 1.4
סוכרים גרם 4.34 4.99 3.26 5.86 0.61
מינרלים
סידן מיליגרם 114 131 86 154 16
ברזל מיליגרם 4.70 5.40 3.52 6.34 0.66
מגנזיום מיליגרם 163 187 122 220 23
זרחן מיליגרם 290 334 218 392 41
אשלגן מיליגרם 680 782 510 918 95
נתרן מיליגרם 0 0 0 0 0
אבץ מיליגרם 2.45 2.82 1.84 3.31 0.34
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 6.3 7.2 4.7 8.5 0.9
תיאמין מיליגרם 0.643 0.739 0.482 0.868 0.090
ריבופלבין מיליגרם 0.113 0.130 0.085 0.153 0.016
ניאצין מיליגרם 1.800 2.070 1.350 2.430 0.252
ויטמין B-6 מיליגרם 0.563 0.647 0.422 0.760 0.079
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 113 130 85 153 16
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 1 1 1 1 0
ויטמין A, יחבל IU 20 23 15 27 3
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 15.03 17.28 11.27 20.29 2.10
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 14.2 16.3 10.6 19.2 2.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 4.464 5.134 3.348 6.026 0.625
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 45.652 52.500 34.239 61.630 6.391
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 7.920 9.108 5.940 10.692 1.109
כולסטרול מיליגרם 0 0 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0 0 0

ערכים תזונתיים באגוזי לוז קלויים ללא מלח
מרכיב יחידת משקל 100 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 2.52
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 646
חלבון גרם 15.03
שומנים גרם 62.40
פחמימות גרם 17.60
סיבים תזונתיים גרם 9.4
סוכרים גרם 4.89
מינרלים
סידן מיליגרם 123
ברזל מיליגרם 4.38
מגנזיום מיליגרם 173
זרחן מיליגרם 310
אשלגן מיליגרם 755
נתרן מיליגרם 0
אבץ מיליגרם 2.50
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 3.8
תיאמין מיליגרם 0.338
ריבופלבין מיליגרם 0.123
ניאצין מיליגרם 2.050
ויטמין B-6 מיליגרם 0.620
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 88
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 3
ויטמין A, יחבל IU 61
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 15.28
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0
ויטמין D IU 0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 4.511
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 46.608
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 8.463
כולסטרול מיליגרם 0

מקור המידע: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

הרכב חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 באגוזי לוז

אומגה 3: 0.087 גרם.

אומגה 6: 7.832 גרם.

מדד גליקמי של אגוזי לוז

אינדקס גליקמי: האינדקס הגליקמי של אגוזי לוז הוא כנראה מאוד נמוך וזאת בגלל תכולה מועטה של פחמימות זמינות.
עומס גליקמי: 0
העומס הגליקמי של אגוזי לוז נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.alsearsmd.com/glycemic-index/
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96_%D7%9C%D7%95%D7%96
http://www.alsearsmd.com/glycemic-index/
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2