מידע כללי על אגוזי לוז.
מידע כללי: אגוז לוז הוא שיח נשיר גבוה שמוצאו מאירופה ואסיה. אגוזי לוז מהווים מקור מאוד טוב של מנגן ומקור טוב לוויטמין E (טוקופרול אלפא) ונחושת.
סוג מזון: זרעים ואגוזים.
שמות נוספים בעברית: אגוז לוז, אגוז אילסר, אגוז בונדוק.
שם באנגלית: Common Hazel, hazelnuts.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 12120, Nuts, hazelnuts or filberts a.
סיווג מדעי של הצמח
שם מדעי: Corylus avellana.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: אלונאים.
משפחה: שדריים.
סוג: Corylus.
מין: C. avellana.
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם | 1 כוס אגוזים קצוצים, 115 גרם | 1 כוס אגוז לוז טחון, 75 גרם | 1 כוס אגוזי לוז שלמים, 135 גרם | 10 אגוזי לוז, 14 גרם |
---|---|---|---|---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | ||||||
מים | גרם | 5.31 | 6.11 | 3.98 | 7.17 | 0.74 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 628 | 722 | 471 | 848 | 88 |
חלבון | גרם | 14.95 | 17.19 | 11.21 | 20.18 | 2.09 |
שומנים | גרם | 60.75 | 69.86 | 45.56 | 82.01 | 8.50 |
פחמימות | גרם | 16.70 | 19.20 | 12.52 | 22.54 | 2.34 |
סיבים תזונתיים | גרם | 9.7 | 11.2 | 7.3 | 13.1 | 1.4 |
סוכרים | גרם | 4.34 | 4.99 | 3.26 | 5.86 | 0.61 |
מינרלים | ||||||
סידן | מיליגרם | 114 | 131 | 86 | 154 | 16 |
ברזל | מיליגרם | 4.70 | 5.40 | 3.52 | 6.34 | 0.66 |
מגנזיום | מיליגרם | 163 | 187 | 122 | 220 | 23 |
זרחן | מיליגרם | 290 | 334 | 218 | 392 | 41 |
אשלגן | מיליגרם | 680 | 782 | 510 | 918 | 95 |
נתרן | מיליגרם | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
אבץ | מיליגרם | 2.45 | 2.82 | 1.84 | 3.31 | 0.34 |
ויטמינים | ||||||
ויטמין C | מיליגרם | 6.3 | 7.2 | 4.7 | 8.5 | 0.9 |
תיאמין | מיליגרם | 0.643 | 0.739 | 0.482 | 0.868 | 0.090 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.113 | 0.130 | 0.085 | 0.153 | 0.016 |
ניאצין | מיליגרם | 1.800 | 2.070 | 1.350 | 2.430 | 0.252 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.563 | 0.647 | 0.422 | 0.760 | 0.079 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 113 | 130 | 85 | 153 | 16 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 1 | 1 | 1 | 1 | 0 |
ויטמין A, יחבל | IU | 20 | 23 | 15 | 27 | 3 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 15.03 | 17.28 | 11.27 | 20.29 | 2.10 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ויטמין K | מיקרוגרם | 14.2 | 16.3 | 10.6 | 19.2 | 2.0 |
שומנים | ||||||
חומצות שומן רווי | גרם | 4.464 | 5.134 | 3.348 | 6.026 | 0.625 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 45.652 | 52.500 | 34.239 | 61.630 | 6.391 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 7.920 | 9.108 | 5.940 | 10.692 | 1.109 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
מרכיבים אחרים | ||||||
קפאין | מיליגרם | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם |
---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | ||
מים | גרם | 2.52 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 646 |
חלבון | גרם | 15.03 |
שומנים | גרם | 62.40 |
פחמימות | גרם | 17.60 |
סיבים תזונתיים | גרם | 9.4 |
סוכרים | גרם | 4.89 |
מינרלים | ||
סידן | מיליגרם | 123 |
ברזל | מיליגרם | 4.38 |
מגנזיום | מיליגרם | 173 |
זרחן | מיליגרם | 310 |
אשלגן | מיליגרם | 755 |
נתרן | מיליגרם | 0 |
אבץ | מיליגרם | 2.50 |
ויטמינים | ||
ויטמין C | מיליגרם | 3.8 |
תיאמין | מיליגרם | 0.338 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.123 |
ניאצין | מיליגרם | 2.050 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.620 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 88 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 3 |
ויטמין A, יחבל | IU | 61 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 15.28 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 |
שומנים | ||
חומצות שומן רווי | גרם | 4.511 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 46.608 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 8.463 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 |
מקור המידע: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
הרכב חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 באגוזי לוז
אומגה 3: 0.087 גרם.
אומגה 6: 7.832 גרם.
מדד גליקמי של אגוזי לוז
אינדקס גליקמי: האינדקס הגליקמי של אגוזי לוז הוא כנראה מאוד נמוך וזאת בגלל תכולה מועטה של פחמימות זמינות.
עומס גליקמי: 0
העומס הגליקמי של אגוזי לוז נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://www.alsearsmd.com/glycemic-index/
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2
מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.
מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.
להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96_%D7%9C%D7%95%D7%96
http://www.alsearsmd.com/glycemic-index/
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2