סברס

פירות סברס על עלי הצבר

מידע כללי על סברס.

מידע כללי: צבר מצוי הינו מין של קקטוס המכונה בשם סברס. מקור השם צבר הוא בתכונתו של הקקטוס לצבור בגיבעוליו כמות גדולה של מים המאפשרת לו להתקיים זמן רב..
סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: צבר, סברס.
שמות באנגלית: Indian fig opuntia, barbary fig, cactus pear, prickly pear.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09287, Prickly pears, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Opuntia ficus-indica.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: ציפורנאים.
משפחה: צבריים.
סוג: צבר.
מין: צבר מצוי.

ערכים תזונתיים בסברס, פרי צבר מצוי
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס סברס, 149 גרם סברס אחד, 103 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 87.55 130.45 90.18
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 41 61 42
חלבון גרם 0.73 1.09 0.75
שומנים גרם 0.51 0.76 0.53
פחמימות גרם 9.57 14.26 9.86
סיבים תזונתיים גרם 3.6 5.4 3.7
מינרלים
סידן מיליגרם 56 83 58
ברזל מיליגרם 0.30 0.45 0.31
מגנזיום מיליגרם 85 127 88
זרחן מיליגרם 24 36 25
אשלגן מיליגרם 220 328 227
נתרן מיליגרם 5 7 5
אבץ מיליגרם 0.12 0.18 0.12
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 14.0 20.9 14.4
תיאמין מיליגרם 0.014 0.021 0.014
ריבופלבין מיליגרם 0.060 0.089 0.062
ניאצין מיליגרם 0.460 0.685 0.474
ויטמין B-6 מיליגרם 0.060 0.089 0.062
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 6 9 6
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 2 3 2
ויטמין A, יחבל IU 43 64 44
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.067 0.100 0.069
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.075 0.112 0.077
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.213 0.317 0.219
כולסטרול מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של סברס

אינדקס גליקמי: 7
האינדקס הגליקמי של סברס נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 0
העומס הגליקמי של סברס נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 100 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 6 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2605&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%91%D7%A8_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%99
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2605&ak=detail