חמוציות

פירות, חמוציות

מידע כללי על חמוציות.

סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: קַפְטָה, חמוצית, .
שם באנגלית: Cranberry.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09078, Cranberries, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Vaccinium Oxycoccos.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: אברשאים.
משפחה: אברשיים.
סוג: Vaccinium.
מין: חמוצית.

ערכים תזונתיים בחמוציות
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס חתיכות חמוציות, 110 גרם 1 כוס חמוציות שלמות, 100 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 87.13 95.84 87.13
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 46 51 46
חלבון גרם 0.39 0.43 0.39
שומנים גרם 0.13 0.14 0.13
פחמימות גרם 12.20 13.42 12.20
סיבים תזונתיים גרם 4.6 5.1 4.6
סוכרים גרם 4.04 4.44 4.04
מינרלים
סידן מיליגרם 8 9 8
ברזל מיליגרם 0.25 0.28 0.25
מגנזיום מיליגרם 6 7 6
זרחן מיליגרם 13 14 13
אשלגן מיליגרם 85 94 85
נתרן מיליגרם 2 2 2
אבץ מיליגרם 0.10 0.11 0.10
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 13.3 14.6 13.3
תיאמין מיליגרם 0.012 0.013 0.012
ריבופלבין מיליגרם 0.020 0.022 0.020
ניאצין מיליגרם 0.101 0.111 0.101
ויטמין B-6 מיליגרם 0.057 0.063 0.057
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 1 1 1
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 3 3 3
ויטמין A, יחבל IU 60 66 60
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 1.20 1.32 1.20
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 5.1 5.6 5.1
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.011 0.012 0.011
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.018 0.020 0.018
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.055 0.060 0.055
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של חמוציות

אינדקס גליקמי: האינדקס של חמוציות לא נבדק במחקרים. ההשערה היא שהאינדקס הגליקמי של חמוציות הוא בטווח הנמוך עד בינוני 20 עד 60
עומס גליקמי משוער: 2
העומס הגליקמי של חמוציות נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/cranberries.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1875/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%AA
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/cranberries.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1875/2