חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם בורגול לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
9
קלוריות
kcal
342
חלבונים
גרם
12.29
שומן
גרם
1.33
פחמימות
גרם
75.87
סיבים תזונתיים
גרם
18.3
סוכר
גרם
0.41
כמות המינרלים ב-100 גרם בורגול לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן
מיליגרם
35
ברזל
מיליגרם
2.46
מגנזיום
מיליגרם
164
זרחן
מיליגרם
300
אשלגן
מיליגרם
410
נתרן
מיליגרם
17
אבץ
מיליגרם
1.93
נחושת
מיליגרם
0.335
מנגן
מיליגרם
3.048
סלניום
מיקרוגרם
2.3
כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם בורגול לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
ויטמין C
מיליגרם
0
תיאמין
מיליגרם
0.232
ריבופלבין
מיליגרם
0.115
ניאצין
מיליגרם
5.114
חומצה פנטותנית
מיליגרם
1.045
חומצה פנטותנית
מיליגרם
0.342
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
27
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
27
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
27
כולין, סך הכל
מיליגרם
28.1
ויטמין B12
מיקרוגרם
0
רטינול
מיקרוגרם
0
בטא קרוטן
מיקרוגרם
5
אלפא קרוטן
מיקרוגרם
0
ויטמין A
IU
9
ליקופן
מיקרוגרם
0
לוטאין + זיקסנטין
מיקרוגרם
220
ויטמין E אלפא טוקופרול
מיליגרם
0.06
ויטמין D
IU
0
ויטמין K, פוליקינון
מיקרוגרם
1.9
כמות השומנים ב-100 גרם בורגול לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות
גרם
0.232
חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
0.173
חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
0.541
כולסטרול
מיליגרם
0
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם בורגול לא מבושל
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.19
טראונין
גרם
0.354
איזולאוצין
גרם
0.455
לאוצין
גרם
0.83
ליזין
גרם
0.339
מתיונין
גרם
0.19
ציסטין
גרם
0.285
פנילאלנין
גרם
0.58
טירוזין
גרם
0.358
ואלין
גרם
0.554
ארגינין
גרם
0.575
היסטידין
גרם
0.285
אלאנין
גרם
0.436
חומצה אספרטית
גרם
0.63
חומצה גלוטמית
גרם
3.878
גליצין
גרם
0.495
פרולין
גרם
1.275
סרין
גרם
0.58
בורגול עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בורגול לא מבושל הוא 34.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בורגול מבושל הוא 7.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.