חוקרים באוניברסיטת ניוקסטל גילו כי למרכיב באצת ים יש השפעה על ספיגת השומן בגוף וכי מרכיב זה מסוגל להפחית את ספיגת השומן בכ-75%.
אחת מתרופות הרזיה הידועות – קסניקל פועלת אף היא על העיקרון של מניעת ספיגת השומן שמגיע מן המזון.
המחקר נערך בעקבות השינויים בחוקים הקיימים לגבי תוספי תזונה באיחוד האירופאי, הקובעים כי כל הצהרה לגביי יתרונות בריאותיים כלשהם של תוסף תזונה, צריכה להיות מגובה בעדות מדעית.
החוקרים בדקו את יכולת ספיגת השומן של כ-60 סיבים תזונתיים טבעיים שונים ומצאו כי הסיב הטבעי אלגינט (Alginate) שמצוי באצת ים, הוא בעל ההשפעה הרבה ביותר על ספיגת השומן. החוקרים מצאו כי האלגינט אפקטיבי יותר מכל טיפול אחר נגד השמנה שנמכר ללא מרשם.
האליגנט מונע ספיגה של כ-75% מהשומן הזמין לעיכול בגוף.
התוצאות שנתקבלו היו תוצאות IN VITRO (זאת אומרת בתנאי מעבדה) וכעת נערכים החוקרים למחקר הבא שיבדוק את השפעת האלגינט Alginate) IN VIVO) על בני אדם בכדי לבדוק ולראות האם ההשפעה זהה והאם ניתן לשלב את השימוש באלגינט (Alginate) במזונות שונים בטעם סביר.
החוקרים כבר ביצעו מספר ניסיונות לשלב את הסיב התזונתי בלחם והתוצאות שנתקבלו מעודדות, הטעם בהחלט סביר, כך טוענים החוקרים.
לנו נשאר לחכות ולראות אלו תוצאות יעלו המחקרים הבאים.
או שבעצם למה לחכות, אתם כבר יכולים לשלב אצות ים בתפריט שלכם במאכלים כמו: סושי, אפשר לפורר את האצה במרק או באורז וכדומה.
מלבד הסיב התזונתי שסופח שומנים, אצות הים עשירות גם בוויטמינים כמו: C,B, ו-A. יש אפילו אצות מסוימות שמכילות ויטמין B12.
והן גם עשירות במינרלים כגון: אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, נתרן, גופרית, יוד, פלואור ועוד.
הגב ראשון