מיצוי קינמון עשוי להפחית גורמי סיכון הקשורים למחלת הסוכרת ומחלות לב
מחקר שנערך ע"י משרד החקלאות האמריקני מראה כי מיצוי קינמון עשוי להפחית גורמי סיכון הקשורים למחלת הסוכרת ומחלות לב וזאת בשל מרכיבים נוגדי חמצון שבו.
מחלת הסוכרת היא בעיה כלל עולמית וכ-100 מיליון איש ברחבי העולם מתים מן המחלה מידי שנה.
סוכרת סוג 2 היא מחלה שתוקפת בדרך כלל בשנות ה-40-50 לחיים והיא מאופיינת בכך שרגישות התאים לאינסולין נפגמת.
לאינסולין תפקיד בוויסות המטבוליזם של הסוכר, ולכן כאשר רגישות התאים לאינסולין נפגמת, רמת הסוכר בדם עולה.
מצב טרום סוכרתי – מצב טרום סוכרתי מוגדר כמצב שבו רמות הסוכר בדם בזמן צום הם גבוהות מהרמות הנורמליות אך נמוכות מהרמה שמציינת מצב של מחלת הסוכרת.
מצב טרום סוכרתי, למרות שמו, מגדיר קבוצת סיכון לא רק למחלת הסוכרת אלא גם לתחלואת לב וכלי דם.
מצב טרום סוכרתי נגרם כאשר התאים רגישים לרמות גבוהות של אינסולין מהרמה הנורמלית בגוף.
חוקרים רבים שעוסקים במציאת פתרון למחלת הסוכרת, מנסים לפתח טיפול שיאפשר לשמור את רמות הסוכר בדם ברמות הנורמליות בכדי להקטין את הסיכון להתפתחות מחלת הסוכרת.
במחקר שנערך בשיתוף עם משרד החקלאות האמריקני למשך 12 שבועות, השתתפו 22 משתתפים הסובלים מהשמנה (BMI 25-45) ורמת סוכר בדמם מעידה על מצב טרום סוכרתי (prediabetes).
המשתתפים במחקר נחלקו באופן אקראי ל-2 קבוצות, כאשר קבוצה אחת נטלה תרופת פלסבו וקבוצה שניה נטלה 250 מ"ג של מיצוי של קינמון (Cinnulin PF). המחקר נערך עם סמיות כפולה (גם החוקרים וגם המשתתפים במחקר לא ידעו איזו תרופה קיבלו המשתתפים, פלסבו או מיצוי קינמון).
בדיקות דם לאבחון רמת הסוכר ונוגדי החמצון בדם נערכו לאחר צום לילה, בתחילת המחקר, לאחר 6 שבועות ולאחר 12 שבועות.
ממצאי המחקר מראים כי נטילת מיצוי הקינמון שיפרה את רמת נוגדי החמצון בכ-13%-23% וכמו כן נמצא כי לשיפור ברמת נוגדי החמצון בדם היה קשר עם ירידה ברמת הגלוקוז בדם לאחר צום.
ממצאים אלו תומכים בהשערה כי נטילה של מרכיבים המצויים במיצוי קינמון עשויים להקטין את הסיכון לסוכרת ומחלות לב.
מקורות
http://www.ars.usda.gov/is/pr/2010/100824.htm
http://www.jacn.org/cgi/content/abstract/28/1/16