להלן ערכים תזונתיים בתמרים מסוג מדג'הול
חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם תמרים
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
מים | גרם | 21.32 |
קלוריות (kcal) | קלוריות | 277 |
חלבונים | גרם | 1.81 |
שומן | גרם | 0.15 |
פחמימות | גרם | 74.97 |
סיבים תזונתיים | גרם | 6.7 |
סוכר | גרם | 66.47 |
סוכרוז | גרם | 0.53 |
גלוקוז (דקסטרוז) | גרם | 33.68 |
פרוקטוז | גרם | 31.95 |
מלטוז | גרם | 0.3 |
כמות המינרלים ב-100 גרם תמרים
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
סידן | מיליגרם | 64 |
ברזל | מיליגרם | 0.9 |
מגנזיום | מיליגרם | 54 |
זרחן | מיליגרם | 62 |
אשלגן | מיליגרם | 696 |
נתרן | מיליגרם | 1 |
אבץ | מיליגרם | 0.44 |
נחושת | מיליגרם | 0.362 |
מנגן | מיליגרם | 0.296 |
כמות הויטמינים השונים ב-100 גרם תמרים
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
ויטמין C | מיליגרם | 0 |
תיאמין | מיליגרם | 0.05 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.06 |
ניאצין | מיליגרם | 1.61 |
חומצה פנטותנית | מיליגרם | 0.805 |
ויטמין B6 | מיליגרם | 0.249 |
פולאט, סך הכל | מיקרוגרם | 15 |
חומצה פולית | מיקרוגרם | 0 |
פולאט, מזון | מיקרוגרם | 15 |
פולאט, DFE | מיקרוגרם_DFE | 15 |
כולין, סך הכל | מיליגרם | 9.9 |
Betaine | מיליגרם | 0.4 |
ויטמין A | מיקרוגרם_RAE | 7 |
קרוטן, בטא | מיקרוגרם | 89 |
ויטמין A, יחב"ל | IU | 149 |
ליקופן | מיקרוגרם | 0 |
לוטאין + זיקסנטין | מיקרוגרם | 23 |
ויטמין D | IU | 0 |
ויטמין K, פוליקינון | מיקרוגרם | 2.7 |
תמרים – שומנים
כמות השומנים בתמרים זניחה.
הרכב חומצות אמינו ב-100 גרם תמרים
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
טריפטופן | גרם | 0.007 |
טראונין | גרם | 0.042 |
איזולאוצין | גרם | 0.045 |
לאוצין | גרם | 0.082 |
ליזין | גרם | 0.054 |
מתיונין | גרם | 0.017 |
ציסטין | גרם | 0.046 |
פנילאלנין | גרם | 0.048 |
טירוזין | גרם | 0.016 |
ואלין | גרם | 0.066 |
ארגינין | גרם | 0.06 |
היסטידין | גרם | 0.029 |
אלאנין | גרם | 0.078 |
חומצה אספרטית | גרם | 0.22 |
חומצה גלוטמית | גרם | 0.265 |
גליצין | גרם | 0.09 |
פרולין | גרם | 0.111 |
סרין | גרם | 0.062 |
תמרים עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם תמרים מסוג מג'הול הוא 39 (עומס גבוה).
העומס הגליקמי הוא מדד המדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.
מה ערכי העומס הגליקמי מציינים:
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך
מקורות מידע
www.nal.usda.gov
nutritiondata
הכתבה עוסקת בתמרים אבל בכל כותרות המשנה של הסעיפים השונים כאן רשום שקדים. כנראה הועתק בטעות מכתבת השקדים.
שנה טובה וחג שמח
חג שמח איל ותודה רבה על התיקון
היי לכולם
אני מגדל ומשווק תמרי מג'הול.
מדובר על תמרים באיכות הגבוהה ביותר שיש בעולם (איכות שלא נראתה בארץ לצערי)
האם ישנה מודעות בארץ לסגולות התמר (שהם מרובות)?
מוכן לתת דוגמאות למה הכוונה בתמר איכותי ובריא יותר
אשמח לתגובות
אריאל
arielieli@hotmail.com
היי אריאל,
אתה מוזמן לתת דוגמאות לסגולות התמר.
כרגיל אצלך, הנושא נחקר לעומק, באופן הכי מקצועי שאפשר, עם מידע מקסימלי וערך מוסף אינסופי.
תודה על ההשקעה ועל הנדיבות התמידיים שלך.
אם תחברו את התכולה בגרמים בתמר תעברו את 100 הגרם, מה הואילו חכמים?
משום שסיבים תזונתיים וסוכרים נכללים בפחמימות.
21.32+1.81+0.15+74.97+1.74 = 99.99
ה1.74 שלא צויין במרכיבים הוא אפר.