קולורבי ערכים תזונתיים

קולורבי

קולורבי ערך תזונתי

להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם קולורבי.
שם מדעי: Brassica oleracea.
שם עממי לועזי: Kohlrabi.
המרכיבים התזונתיים מתייחסים ל-100 גרם קולורבי טרי.

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם קולורבי

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 91
קלוריות kcal 27
חלבונים גרם 1.7
שומן גרם 0.1
פחמימות גרם 6.2
סיבים תזונתיים גרם 3.6
סוכר גרם 2.6
סוכרוז גרם
גלוקוז (דקסטרוז) גרם
פרוקטוז גרם
לקטוז גרם
מלטוז גרם
גלקטוז גרם
עמילן גרם

כמות המינרלים ב-100 גרם קולורבי

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 24
ברזל מיליגרם 0.4
מגנזיום מיליגרם 19
זרחן מיליגרם 46
אשלגן מיליגרם 350
נתרן מיליגרם 20
אבץ מיליגרם 0.03
נחושת מיליגרם 0.129
מנגן מיליגרם 0.139
פלואוריד מיקרוגרם
סלניום מיקרוגרם 0.7

כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם קולורבי

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 62
תיאמין מיליגרם 0.05
ריבופלבין מיליגרם 0.02
ניאצין מיליגרם 0.4
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.165
ויטמין B6 מיליגרם 0.15
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 16
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 16
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 16
כולין, סך הכל מיליגרם 12.3
Betaine מיליגרם
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
רטינול מיקרוגרם 0
בטא קרוטן מיקרוגרם 22
אלפא קרוטן מיקרוגרם 0
ויטמין A IU 36
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 0
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 0.48
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 0.1

כמות השומנים ב-100 גרם קולורבי

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות גרם 0.013
חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 0.007
חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 0.048
כולסטרול מיליגרם 0
פיטוסטרולים מיליגרם

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם קולורבי

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.01
טראונין גרם 0.049
איזולאוצין גרם 0.078
לאוצין גרם 0.067
ליזין גרם 0.056
מתיונין גרם 0.013
ציסטין גרם 0.007
פנילאלנין גרם 0.039
טירוזין גרם
ואלין גרם 0.05
ארגינין גרם 0.105
היסטידין גרם 0.019
אלאנין גרם
חומצה אספרטית גרם
חומצה גלוטמית גרם
גליצין גרם
פרולין גרם
סרין גרם

קולורבי עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם קולורבי טרי הוא 2.

להלן דירוג ערכי עומס גליקמי:
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך.

מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

 

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata