קולורבי ערך תזונתי
להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם קולורבי.
שם מדעי: Brassica oleracea.
שם עממי לועזי: Kohlrabi.
המרכיבים התזונתיים מתייחסים ל-100 גרם קולורבי טרי.
חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם קולורבי
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
מים | גרם | 91 |
קלוריות | kcal | 27 |
חלבונים | גרם | 1.7 |
שומן | גרם | 0.1 |
פחמימות | גרם | 6.2 |
סיבים תזונתיים | גרם | 3.6 |
סוכר | גרם | 2.6 |
סוכרוז | גרם | – |
גלוקוז (דקסטרוז) | גרם | – |
פרוקטוז | גרם | – |
לקטוז | גרם | – |
מלטוז | גרם | – |
גלקטוז | גרם | – |
עמילן | גרם | – |
כמות המינרלים ב-100 גרם קולורבי
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
סידן | מיליגרם | 24 |
ברזל | מיליגרם | 0.4 |
מגנזיום | מיליגרם | 19 |
זרחן | מיליגרם | 46 |
אשלגן | מיליגרם | 350 |
נתרן | מיליגרם | 20 |
אבץ | מיליגרם | 0.03 |
נחושת | מיליגרם | 0.129 |
מנגן | מיליגרם | 0.139 |
פלואוריד | מיקרוגרם | – |
סלניום | מיקרוגרם | 0.7 |
כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם קולורבי
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
ויטמין C | מיליגרם | 62 |
תיאמין | מיליגרם | 0.05 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.02 |
ניאצין | מיליגרם | 0.4 |
חומצה פנטותנית | מיליגרם | 0.165 |
ויטמין B6 | מיליגרם | 0.15 |
פולאט, סך הכל | מיקרוגרם | 16 |
חומצה פולית | מיקרוגרם | 0 |
פולאט, מזון | מיקרוגרם | 16 |
פולאט, DFE | מיקרוגרם_DFE | 16 |
כולין, סך הכל | מיליגרם | 12.3 |
Betaine | מיליגרם | – |
ויטמין B12 | מיקרוגרם | 0 |
רטינול | מיקרוגרם | 0 |
בטא קרוטן | מיקרוגרם | 22 |
אלפא קרוטן | מיקרוגרם | 0 |
ויטמין A | IU | 36 |
ליקופן | מיקרוגרם | 0 |
לוטאין + זיקסנטין | מיקרוגרם | 0 |
ויטמין E אלפא טוקופרול | מיליגרם | 0.48 |
ויטמין D | IU | 0 |
ויטמין K, פוליקינון | מיקרוגרם | 0.1 |
כמות השומנים ב-100 גרם קולורבי
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
חומצות שומן רוויות | גרם | 0.013 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות | גרם | 0.007 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות | גרם | 0.048 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 |
פיטוסטרולים | מיליגרם | – |
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם קולורבי
מרכיב | יחידות | כמות ב-100 גרם |
---|---|---|
טריפטופן | גרם | 0.01 |
טראונין | גרם | 0.049 |
איזולאוצין | גרם | 0.078 |
לאוצין | גרם | 0.067 |
ליזין | גרם | 0.056 |
מתיונין | גרם | 0.013 |
ציסטין | גרם | 0.007 |
פנילאלנין | גרם | 0.039 |
טירוזין | גרם | – |
ואלין | גרם | 0.05 |
ארגינין | גרם | 0.105 |
היסטידין | גרם | 0.019 |
אלאנין | גרם | – |
חומצה אספרטית | גרם | – |
חומצה גלוטמית | גרם | – |
גליצין | גרם | – |
פרולין | גרם | – |
סרין | גרם | – |
קולורבי עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם קולורבי טרי הוא 2.
להלן דירוג ערכי עומס גליקמי:
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.