מידע כללי על פופקורן.
מידע כללי: פופקורן, הוא שמו של מאכל העשוי מגרגירי תירס שחוממו עד להתפקעותם. פירוש השם בתרגום לעברית הוא תירס מבוקע. תפיחת גרגירי תירס נעשית ע"י לחץ קיטור שנוצר בתוך גרעין הפופקורן בעת חימומו, לחץ זה גורם למעטפת הגרגיר להתפקע וכך נוצר המרקם האוורירי שמאפיין את הפופקורן. פופקורן הוא מקור מזון טוב לסיבים תזונתיים ומנגן, גרגירי הפופקורן דלים בקלוריות ובשומן (בתנאי שלא מוסיפים לו שומן).
סוג מזון: חטיפים.
שמות נוספים בעברית: פִּצְפּוּצֵי תִּירָס, תירס קלוי, תִּירְסָה.
שם באנגלית: Popcorn.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 25002, Snacks, popcorn, unpopped kernel.
סיווג מדעי של הצמח
שם מדעי: Zea mays.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: חד-פסיגיים.
סדרה: דגנאים.
משפחה: דגניים.
סוג: Zea.
מין: Zea mays.
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם |
---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | ||
מים | גרם | 10.57 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 375 |
חלבון | גרם | 10.87 |
שומנים | גרם | 4.31 |
פחמימות | גרם | 74.00 |
סיבים תזונתיים | גרם | 12.7 |
סוכרים | גרם | 0.91 |
מינרלים | ||
סידן | מיליגרם | 5 |
ברזל | מיליגרם | 3.04 |
מגנזיום | מיליגרם | 123 |
זרחן | מיליגרם | 299 |
אשלגן | מיליגרם | 274 |
נתרן | מיליגרם | 7 |
אבץ | מיליגרם | 2.75 |
ויטמינים | ||
תיאמין | מיליגרם | 0.317 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.047 |
ניאצין | מיליגרם | 1.600 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.288 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 0.25 |
שומנים | ||
חומצות שומן רווי | גרם | 0.640 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 0.992 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 2.476 |
מרכיב | יחידת משקל | 100 גרם | 1 כוס פופקורן , 8 גרם |
---|---|---|---|
מרכיבים תזונתיים | |||
מים | גרם | 2.80 | 0.22 |
קלוריות (אנרגיה) | קילוקלוריות | 500 | 40 |
חלבון | גרם | 9.00 | 0.72 |
שומנים | גרם | 28.10 | 2.25 |
פחמימות | גרם | 58.10 | 4.65 |
סיבים תזונתיים | גרם | 10.0 | 0.8 |
סוכרים | גרם | 0.54 | 0.04 |
מינרלים | |||
סידן | מיליגרם | 10 | 1 |
ברזל | מיליגרם | 2.78 | 0.22 |
מגנזיום | מיליגרם | 108 | 9 |
זרחן | מיליגרם | 250 | 20 |
אשלגן | מיליגרם | 225 | 18 |
נתרן | מיליגרם | 3 | 0 |
אבץ | מיליגרם | 2.64 | 0.21 |
ויטמינים | |||
ויטמין C | מיליגרם | 0.3 | 0.0 |
תיאמין | מיליגרם | 0.130 | 0.010 |
ריבופלבין | מיליגרם | 0.140 | 0.011 |
ניאצין | מיליגרם | 1.550 | 0.124 |
ויטמין B-6 | מיליגרם | 0.210 | 0.017 |
חומצה פולית, DFE | מיקרוגרם | 17 | 1 |
ויטמין B-12 | מיקרוגרם | 0.00 | 0.00 |
ויטמין A ביחידות RAE | מיקרוגרם | 8 | 1 |
ויטמין A, יחבל | IU | 155 | 12 |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | מיליגרם | 2.43 | 0.19 |
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 | מיקרוגרם | 0.0 | 0.0 |
ויטמין D | IU | 0 | 0 |
ויטמין K | מיקרוגרם | 4.3 | 0.3 |
שומנים | |||
חומצות שומן רווי | גרם | 5.050 | 0.404 |
חומצות שומן חד בלתי רווי | גרם | 8.290 | 0.663 |
חומצות שומן רב בלתי רווי | גרם | 13.520 | 1.082 |
כולסטרול | מיליגרם | 0 | 0 |
מרכיבים אחרים | |||
קפאין | מיליגרם | 0 | 0 |
פופקורן בקולנוע (פופקורן קטן)
קלוריות: 376.
שומן: 14.6 גרם.
פחמימות: 46 גרם.
חלבון: 8.5 גרם.
סיבים תזונתיים: 12.7 גרם.
נתרן:0.52 גרם
פופקורן בקולנוע (פופקורן בינוני)
קלוריות: 641
שומן: 24.8 גרם.
פחמימות: 79.1 גרם.
חלבון: 14.5 גרם.
סיבים תזונתיים: 21.6 גרם.
נתרן:0.89 גרם
פופקורן בקולנוע (פופקורן גדול)
קלוריות: 857
שומן: 33.1 גרם.
פחמימות: 105 גרם.
חלבון: 19.4 גרם.
סיבים תזונתיים: 28.8 גרם.
נתרן:1.19 גרם
מקור הנתונים לפופקורן בקולנוע > http://m2.odeon.co.uk
מדד גליקמי של פופקורן
אינדקס גליקמי: 55
האינדקס הגליקמי של פופקורן נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 6
העומס הגליקמי של פופקורן נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 20 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 10 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1740&ak=detail
ערכים גליקמיים של סוגי פופקורן נוספים שנבדקו:
פופקורן במיקרוגל
אינדקס גליקמי: 55
מנת בדיקה: 20
פחמימות במנת בדיקה: 11
עומס גליקמי: 6
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1741&ak=detail
פופקורן בטעם חמאה במיקרוגל
אינדקס גליקמי: 62
מנת בדיקה: 20
פחמימות במנת בדיקה: 10
עומס גליקמי: 6
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1742&ak=detail
פופקורן לייט בטעם חמאה מופחת שומן 50%
אינדקס גליקמי: 67
מנת בדיקה: 20
פחמימות במנת בדיקה: 11
עומס גליקמי: 7
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1743&ak=detail
מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.
מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.
מידע נוסף
להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1
http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1740&ak=detail