עלי תרד מבושלים

עלי תרד וכוס מיץ תרד

תרד הוא ירק עשיר בוויטמינים ומינרלים. התרד הינו מקור טוב לוויטמינים כדוגמת ויטמין K, וויטמין, מינרלים כדוגמת: מגנזיום, מנגן וסידן ובנוסף, הוא עשיר בסיבים תזונתיים.

ערכים תזונתיים בעלי תרד מבושלים

מרכיב יחידת משקל ערך עבור 100 גרם 1 כוס עלי תרד מבושל (180 גרם)
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 91.21 164.18
קלוריות (אנרגיה) קילו קלוריות 23 41
חלבון גרם 2.97 5.35
שומנים גרם 0.26 0.47
פחמימות גרם 3.75 6.75
סיבים תזונתיים גרם 2.4 4.3
סוכרים גרם 0.43 0.77
מינרלים
סידן מיליגרם 136 245
ברזל מיליגרם 3.57 6.43
מגנזיום מיליגרם 87 157
זרחן מיליגרם 56 101
אשלגן מיליגרם 466 839
נתרן מיליגרם 70 126
אבץ מיליגרם 0.76 1.37
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 9.8 17.6
תיאמין מיליגרם 0.095 0.171
ריבופלבין מיליגרם 0.236 0.425
ניאצין מיליגרם 0.49 0.882
ויטמין B-6 מיליגרם 0.242 0.436
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 146 263
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0 0
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 524 943
ויטמין A, יחבל IU 10481 18866
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 2.08 3.74
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0 0
ויטמין D IU 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 493.6 888.5
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.043 0.077
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.006 0.011
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.109 0.196
כולסטרול מיליגרם 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0

מקור המידע: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list