להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם שורש סלק.
שם מדעי: Beta vulgaris. גדלים ומשקלים:
משקלו של סלק בינוני – 82 גרם.
חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם שורש סלק
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
מים
גרם
87.58
קלוריות
kcal
43
חלבונים
גרם
1.61
שומן
גרם
0.17
פחמימות
גרם
9.56
סיבים תזונתיים
גרם
2.8
סוכר
גרם
6.76
סוכרוז
–
–
גלוקוז (דקסטרוז)
–
–
פרוקטוז
–
–
לקטוז
–
–
מלטוז
–
–
גלקטוז
–
–
עמילן
–
–
כמות המינרלים ב-100 גרם שורש סלק
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
סידן
מיליגרם
16
ברזל
מיליגרם
0.8
מגנזיום
מיליגרם
23
זרחן
מיליגרם
40
אשלגן
מיליגרם
325
נתרן
מיליגרם
78
אבץ
מיליגרם
0.35
נחושת
מיליגרם
0.075
מנגן
מיליגרם
0.329
פלואוריד
–
–
סלניום
מיקרוגרם
0.7
כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם שורש סלק
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
ויטמין C
מיליגרם
4.9
תיאמין
מיליגרם
0.031
ריבופלבין
מיליגרם
0.04
ניאצין
מיליגרם
0.334
חומצה פנטותנית
מיליגרם
0.155
ויטמין B6
מיליגרם
0.067
פולאט, סך הכל
מיקרוגרם
109
חומצה פולית
מיקרוגרם
0
פולאט, מזון
מיקרוגרם
109
פולאט, DFE
מיקרוגרם_DFE
109
כולין, סך הכל
מיליגרם
6
Betaine
מיליגרם
128.7
ויטמין B12
מיקרוגרם
0
רטינול
מיקרוגרם
0
בטא קרוטן
מיקרוגרם
20
אלפא קרוטן
מיקרוגרם
0
ויטמין A
IU
33
ליקופן
מיקרוגרם
0
לוטאין + זיקסנטין
מיקרוגרם
0
ויטמין E אלפא טוקופרול
מיליגרם
0.04
ויטמין D
IU
0
ויטמין K, פוליקינון
מיקרוגרם
0.2
כמות השומנים ב-100 גרם שורש סלק
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות
גרם
0.027
חומצות שומן חד בלתי רוויות
גרם
0.032
חומצות שומן רב בלתי רוויות
גרם
0.06
כולסטרול
מיליגרם
0
פיטוסטרולים
מיליגרם
25
כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם שורש סלק
מרכיב
יחידות
כמות ב-100 גרם
טריפטופן
גרם
0.019
טראונין
גרם
0.047
איזולאוצין
גרם
0.048
לאוצין
גרם
0.068
ליזין
גרם
0.058
מתיונין
גרם
0.018
ציסטין
גרם
0.019
פנילאלנין
גרם
0.046
טירוזין
גרם
0.038
ואלין
גרם
0.056
ארגינין
גרם
0.042
היסטידין
גרם
0.021
אלאנין
גרם
0.06
חומצה אספרטית
גרם
0.116
חומצה גלוטמית
גרם
0.428
גליצין
גרם
0.031
פרולין
גרם
0.042
סרין
גרם
0.059
שורש סלק עומס גליקמי
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם שורש סלק חי הוא 3.
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.