סלק (שורש)

שורש סלק

שורש סלק ערך תזונתי

להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם שורש סלק.
שם מדעי: Beta vulgaris.
גדלים ומשקלים: 
משקלו של סלק בינוני – 82 גרם.

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם שורש סלק

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 87.58
קלוריות kcal 43
חלבונים גרם 1.61
שומן גרם 0.17
פחמימות גרם 9.56
סיבים תזונתיים גרם 2.8
סוכר גרם 6.76
סוכרוז
גלוקוז (דקסטרוז)
פרוקטוז
לקטוז
מלטוז
גלקטוז
עמילן

כמות המינרלים ב-100 גרם שורש סלק

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 16
ברזל מיליגרם 0.8
מגנזיום מיליגרם 23
זרחן מיליגרם 40
אשלגן מיליגרם 325
נתרן מיליגרם 78
אבץ מיליגרם 0.35
נחושת מיליגרם 0.075
מנגן מיליגרם 0.329
פלואוריד
סלניום מיקרוגרם 0.7

כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם שורש סלק

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 4.9
תיאמין מיליגרם 0.031
ריבופלבין מיליגרם 0.04
ניאצין מיליגרם 0.334
חומצה פנטותנית מיליגרם 0.155
ויטמין B6 מיליגרם 0.067
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 109
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 109
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 109
כולין, סך הכל מיליגרם 6
Betaine מיליגרם 128.7
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
רטינול מיקרוגרם 0
בטא קרוטן מיקרוגרם 20
אלפא קרוטן מיקרוגרם 0
ויטמין A IU 33
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 0
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 0.04
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 0.2

כמות השומנים ב-100 גרם שורש סלק

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות גרם 0.027
חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 0.032
חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 0.06
כולסטרול מיליגרם 0
פיטוסטרולים מיליגרם 25

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם שורש סלק

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.019
טראונין גרם 0.047
איזולאוצין גרם 0.048
לאוצין גרם 0.068
ליזין גרם 0.058
מתיונין גרם 0.018
ציסטין גרם 0.019
פנילאלנין גרם 0.046
טירוזין גרם 0.038
ואלין גרם 0.056
ארגינין גרם 0.042
היסטידין גרם 0.021
אלאנין גרם 0.06
חומצה אספרטית גרם 0.116
חומצה גלוטמית גרם 0.428
גליצין גרם 0.031
פרולין גרם 0.042
סרין גרם 0.059

שורש סלק עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם שורש סלק חי הוא 3. 
מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata