נשיא איגוד הלב העולמי מדבר (סרטון של ההרצאה בתחתית הכתבה) על מחקר אפידמיולוגי גדול בהיקפו עם מסקנות מאוד מעניינות על כיצד התזונה שלנו צריכה להראות.
מסקנות שהן שונות מהדעות המובילות כיום בעולם התזונה השמרני.
צריכת שומנים ופחמימות
הוא מציין שהמסקנה העיקרית והמשמעותית של המחקר היא שההבנה הקיימת כי הפחתה בצריכת השומן והחלפתו בפחמימות היא שגויה.
הוא מציין שלהפתעתם להגדלת צריכת השומן הייתה השפעה חיובית על בריאות הלב.
לעומת זאת, עליה בצריכת הפחמימות מעבר ל40 עד 55% מצריכת האנרגיה היומית הגדילה את הסיכון למחלות לב.
זה לא אומר שכמה שיותר שומן זה טוב, יותר מידי שומן מזיק ומעט מידי שומן גם מזיק.
צריכה של שומן רווי ברמות הנורמליות לא מזיקה ואף בעלת השפעה חיובית.
הוא אף מדגיש שההנחיות להפחתת צריכת השומן הרווי הינן שגויות!
הוא מוסיף ואומר שאין שום סיבה בריאותית לצרוך מוצרי חלב דלי שומן.
הוא מציין שצריכת שומן מגבינות היא בעלת השפעה חיובית על הבריאות.
צריכת שומן מבשר אדום היא בעלת השפעה ניטרלית.
ואילו גם שומן ממקורות של עוף ודגים היא בעלת מגמה המסתמנת כחיובית.
לא צריך להרגיש אשמים כשאוכלים ביצים, צריכת ביצים היא ניטרלית ואיננה בעלת השפעה שלילית על הבריאות.
צריכת ירקות, פירות וקטניות
עוד הצהרה מעניינת היא בנושא של ירקות ופירות
צריכה של 2-3 פירות ליום מפחיתה את הסיכון למחלות לב אך לצריכת ירקות אין כלל השפעה חיובית וההשפעה שלה היא ניטרלית (לא טוב ולא רע).
לצריכת קטניות יש השפעה חיובית על הבריאות.
צריכת נתרן
נתון מעניין נוסף הוא בנושא של צריכת נתרן (מלח) הוא מציין שצריכת נתרן כלל איננה מהווה גורם סיכון למחלות לב באנשים בריאים שלא סובלים מלחץ דם גבוה ולכן הם כלל לא צריכים לדאוג מצריכת המלח שלהם.
הוא יוצא נגד ההנחיות להפחתת צריכת הנתרן מציין שצריכה נמוכה של נתרן עלולה להזיק וכי לנתרן יש חשיבות במניעת זיהומים.
הוא מציין כי צוותי מומחים עולמיים יצאו במסקנה כי צריכה של 3 עד 5 גרם נתרן ליום היא חיונית לבריאות ואילו ההמלצות הנוכחיות שמדברות על הפחתת צריכת הנתרן ל2 עד 2.3 גרם ליום הנן שגויות וכי ההשלכות של צריכת נתרן ברמה של מתחת ל3 גרם אינן ברורות.
איך יכול להיות שצירכת פירות משפיע יותר טוב מירקות והלא בפירות יש יותר סוכר ופחמימות?