ליצ'י

פירות ליצ'י

מידע כללי על ליצי.

מידע כללי: עץ הליצ'י מקורו בדרום סין ופריו עתיר בוויטמין C (פרי אחד יכיל את כל הכמות היומית המומלצת של ויטמין C), פרי הליצ'י עשיר גם בזרחן ובוויטמינים מקבוצת B. בפרי הליצ'י גלעין גדול בקוטר של 1 עד 1.5 ס"מ, הגלעין הינו בעל רעילות מסויימת ולכן לא רצוי לאכלו.
סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Lychee.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09164, Litchis, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Litchi chinensis.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: סבוננאים.
משפחה: סבונניים.
סוג: ליצ'י.
מין: ליצ'י.

ערכים תזונתיים בליצ'י טרי
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס ליצ'י, 190 גרם ליצ'י אחד ללא קליפה, 9.6 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 81.76 155.34 7.85
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 66 125 6
חלבון גרם 0.83 1.58 0.08
שומנים גרם 0.44 0.84 0.04
פחמימות גרם 16.53 31.41 1.59
סיבים תזונתיים גרם 1.3 2.5 0.1
סוכרים גרם 15.23 28.94 1.46
מינרלים
סידן מיליגרם 5 10 0
ברזל מיליגרם 0.31 0.59 0.03
מגנזיום מיליגרם 10 19 1
זרחן מיליגרם 31 59 3
אשלגן מיליגרם 171 325 16
נתרן מיליגרם 1 2 0
אבץ מיליגרם 0.07 0.13 0.01
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 71.5 135.8 6.9
תיאמין מיליגרם 0.011 0.021 0.001
ריבופלבין מיליגרם 0.065 0.124 0.006
ניאצין מיליגרם 0.603 1.146 0.058
ויטמין B-6 מיליגרם 0.100 0.190 0.010
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 14 27 1
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0 0
ויטמין A, יחבל IU 0 0 0
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.07 0.13 0.01
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.4 0.8 0.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.099 0.188 0.010
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.120 0.228 0.012
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.132 0.251 0.013
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של ליצי

אינדקס גליקמי: 57
האינדקס הגליקמי של ליצי נחשב כאינדקס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי: 9
העומס הגליקמי של ליצי נחשב כעומס גליקמי נמוך.
גודל מנת הבדיקה: 100 גרם.
כמות הפחמימות במנת הבדיקה: 16 גרם.
מקור הנתונים: http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1332&ak=detail

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%A6'%D7%99

http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=1332&ak=detail