אחד האירועים החדשותיים בתחום הדיאטה השבוע היה מחקר מעניין שפורסם בכתב-העת המדעי Nature.
המחקר שנערך על עכברים ובוצע ע"י מדענים ממכון וייצמן הראה כי הסיבה לאפקט דיאטת היו יו (אנשים שעולים במשקל לאחר שירדו) יכולה להיות בגלל הרכב מסויים של חיידקי המעי.
הם מצאו דבר מעניין שיכול לעזור לאנשים לשמור על המשקל התקין לאחר הירידה במשקל.
החוקרים מצאו שהעליה במשקל נבעה בעיקר כתוצאה מאכילת מזון עתיר שומן שהיה דל בפלבנואידים הנקראים אפיגנין (Apigenin ) ונרינגנין (naringenin).
ברגע שהחוקרים הוסיפו לעכברים את 2 החומרים הללו, הם הצליחו למנוע את העליה במשקל.
חשוב כמובן לציין שהמחקר בוצע על עכברים ולא על בני אדם ולכן לא ברור אם תיסוף בחומרים אלו יניב את אותה התוצאה על בני אדם.
מזונות עשירים באפיגנין ונרינגנין?
מזונות עשירים באפיגנין: פטרוזיליה, סלרי, חליטת קמומיל (פרחי הקמומיל עשירים באפיגנין) וארטישוק.
מזונות עשירים בנרינגנין: נרינגנין אפשר למצוא באשכוליות, תפוזים ועגבניות (בקליפה) ובנענעת המים (זו לא נענע "רגילה", אלא צמח בר הצומח גם בישראל במקווי מים שונים).
אם אתם רוצים לשמור על המשקל לא יזיק לכם לשתות חליטת קמומיל (בלי סוכר) ולהחליף את הפרי שבתפריט שלכם באשכולית.
הצמח נענעת המים בסכנת הכחדה אז אני מקווה שהפוסט הזה לא יגרום לכם לצאת ולבזוז את הטבע מהמעט של נענעת המים שנשארה בו.
תוספי תזונה המכילים אפיגנין ונריגנין
את הפלאבנואידים הללו אפשר למצוא גם במוצרים הבאים:
אפיג'נין
תוסף אפיגנין – קישור.
פרחי קמומיל מיובשים להכנת תה – קישור.
כמוסות אבקת פרחי קמומיל – קישור
נרינג'נין
תוסף נרינגנין – קישור.
מקורות מידע:
- http://www.nature.com/nature/journal/vaap/ncurrent/full/nature20796.html
- http://blogs.plos.org/dnascience/2016/11/24/yo-yo-dieting-blame-microbiome-and-fewer-flavonoids/