חוש טעם שישי – טעם שומני

נמצא סוג טעם חדש – טעם שומני

חוקרים אוסטרלים מצאו כי קיים טעם שישי – טעם שומן.
כיום ידועים לנו 5 סוגי טעמים שונים: מלוח, מתוק, מר, חמוץ, וגם אוממי.
אומאמי למי שלא מכיר, הוא טעם הנובע מהימצאות של גלוטמט שהינה חומצה אמינית המצויה באופן טבעי במאכלים שעשירים בחלבון. אומאמי מקנה למזון טעם של בשר.

כעת נמצא כי קיים סוג טעם שישי נוסף – טעם של שומן

החוקרים מצאו כי אנשים מסוגלים לזהות את טעם החדש באמצעות המרכיבים הכימיקלים שלו ולא באמצעות המרקם שלו.
במחקר שבו השתתפו כ33 נבדקים, הוגשו לנבדקים דגימות של חומצות שומן שונות המצויות במזון, דגימות אלו נמהלו בחלב ללא שומן על מנת להסוות את המרקם השומני.
כל הנבדקים הצליחו לזהות את הטעם השומני בדרגות שונות של הצלחה.
נמצא קשר בין יכולת זיהוי הטעם השומני לבין רמת ה-BMI.
אנשים בעלי רגישות מוגברת לטעם השומני היו בעלי BMI נמוך יותר מאשר אנשים בעלי רגישות קטנה יותר לטעם השומני.
החוקר ד"ר קיסט טוען כי "נראה שאנשים בעלי רגישות מוגברת לטעם השומן, נוטים לאכול פחות מזון שומני."

שוק חדש של מוצרים דיאטטיים

המשמעויות של המחקר הם מאוד חשובות לעולם הדיאטה והירידה במשקל.
הגילוי פותח דלת לענף חדש של מוצרי מזון דיאטטיים, כאלה שיכילו חומרים משפרי טעם שיחקו את הטעם השומני ויגרמו לאנשים לאכול מזון דל שומן.

מקורות

news.smh.com.au

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*