חוקרים באוניברסיטת דיקין (DEAKIN UNIVERSITY) מצאו כי תזונה לקויה עשויה להוות פקטור סיכון לבעיות נפשיות בגיל ההתבגרות.
במחקר אשר נערך באוסטרליה השתתפו 3000 נבדקים בגיל ההתבגרות, נמצא קשר בין תזונה לקויה ובעיות נפשיות לאורך זמן. ממצאי המחקר מראים כי יתכן וניתן למנוע מחלות נפשיות בגיל ההתבגרות באמצעות תפריט תזונה מתאים.
המחקר נערך על בסיס נתונים אשר נאספו מהנבדקים בשנים 2005 ולאחר מכן שוב ב-2007.
הנבדקים מלאו שאלונים לגביי תפריט התזונה שלהם ולגביי סימפטומים הקשורים למצבים נפשיים. בנוסף לכך, פירטו הנבדקים נתונים שונים שעשויים להשפיע על התזונה ו/או על המצב הנפשי, נתונים כדוגמת: מצב סוציומטרי של משפחת הנבדק, גיל, מין, רמת הפעילות הגופנית,משקל, הרגלי אכילה וכדומה.
הממצא החשוב ביותר במחקר הוא ששינויים בתפריט התזונה למשך זמן הניבו גם שינויים בבריאות הנפשית.
נבדקים בגיל ההתבגרות שתזונתם השתפרה במהלך תקופת המחקר, הראו גם שינויים חיוביים בבריאות הנפשית.
ואילו הנבדקים שתזונתם הורעה במהלך תקופת המחקר, הראו הרעה בבריאותם הנפשית.
בנוסף, ניסו החוקרים לבדוק האם הסיבה היא במסובב כלומר האם השינוי בבריאות הנפשית היא זו שגרמה לשינוי התזונתי? ולא נמצאה כל עדות לקשר כזה.
כ=75% מהמחלות הנפשיות מתחילות עוד לפני גיל 25 והגיל הממוצע של הופעת מחלות הקשורות לדיכאון הוא 13 שנים. ברגע שאדם חווה מצב של דכאון, רבים הסיכויים שילקה בדיכאון פעם/פעמים נוספות במהלך חייו.
החוקרים סבורים כי לתפריט התזונה במהלך תקופה ההתבגרות יש חלק מאוד משמעותי בהתפתחותן של בעיות נפשיות. וכי תזונה נכונה עשויה להפחית את הופעתן של בעיות נפשיות.
פירוט אודות המחקר ניתן למצוא בקישור הבא: A Prospective Study of Diet Quality and Mental Health in Adolescents