האם צריכת שומן רווי מזיקה ללב?

הקשר בין צריכת שומן רווי, מחלות לב ושבץ ביפן

המגזין האמריקני לתזונה קלינית (AJCN) מפרסם ממצאים ממחקר יפני מאוד מקיף שבדק את השפעת צריכת השומן הרווי על שיעור התמותה ממחלות לב ביפן.
מחקרים אפידמיולוגים שונים הראו תוצאות מעורבות לגביי הקשר שבין צריכת שומן רווי לבין סיכון מוגבר למחלות לב איסכמיות ושבץ. אולם, קשר בין צריכת שומן רווי לבין מחלות לב לא נחקר בצורה מעמיקה בבני אדם ממוצא אסייתי.

מטרת המחקר הייתה לבדוק "האם צריכת מרובה של שומן רווי מגבירה את הסיכון ואת שיעורי התמותה ממחלות לב" (צריכת השומן הרווי ביפן היא נמוכה).
המחקר בדק 58,453 גברים ונשים יפנים בגילאי 40–79, הנבדקים דיווחו באמצעות שאלון תזונה על הרגלי התזונה שלהם, המחקר החל בשנים 1988–1990 ונמשך כ14.1 שנים.
התוצאה המפתיעה במחקר היא שלא נמצא קשר בין צריכת השומן הרווי לבין סיכון מוגבר למחלות לב.
בנוסף נמצא קשר הפוך בין צריכת שומן רווי לבין סיכון לשבץ מוחי. זאת אומרת, אנשים שצרכו פחות שומן רווי היו בעלי סיכון מוגבר לשבץ מוחי, אולם קשר זה איננו בעל משמעות סטטיסטית.
מחקר זה תומך בטענות של חוקרים הטוענים כי אין קשר סטטיסטי משמעותי בין צריכה גבוהה של שומן רווי לבין סיכון מוגבר למחלות לב או שבץ, כדוגמת טענה זו.

מקורות

http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2009.29146v1

הגב ראשון

הכנס תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*