גרעיני חמניה

זרעי חמניה

מידע כללי על גרעיני חמניה.

סוג מזון: גרעינים.
שמות נוספים בעברית: חמנית, חמניה.
שם באנגלית: Helianthus.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 12036, Seeds, sunflower seed kernels, drie.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Helianthus annuus.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: אסטראים.
משפחה: מורכבים.
סוג: חמנית.
מין: חמנית מצויה.

ערכים תזונתיים בגרעיני חמניה
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס גרעיני חמניה עם קליפה, 46 גרם 1 כוס גרעיני חמניה בלי קליפה, 140 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 4.73 2.18 6.62
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 584 269 818
חלבון גרם 20.78 9.56 29.09
שומנים גרם 51.46 23.67 72.04
פחמימות גרם 20.00 9.20 28.00
סיבים תזונתיים גרם 8.6 4.0 12.0
סוכרים גרם 2.62 1.21 3.67
מינרלים
סידן מיליגרם 78 36 109
ברזל מיליגרם 5.25 2.42 7.35
מגנזיום מיליגרם 325 150 455
זרחן מיליגרם 660 304 924
אשלגן מיליגרם 645 297 903
נתרן מיליגרם 9 4 13
אבץ מיליגרם 5.00 2.30 7.00
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 1.4 0.6 2.0
תיאמין מיליגרם 1.480 0.681 2.072
ריבופלבין מיליגרם 0.355 0.163 0.497
ניאצין מיליגרם 8.335 3.834 11.669
ויטמין B-6 מיליגרם 1.345 0.619 1.883
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 227 104 318
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 3 1 4
ויטמין A, יחבל IU 50 23 70
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 35.17 16.18 49.24
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 4.455 2.049 6.237
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 18.528 8.523 25.939
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 23.137 10.643 32.392
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של גרעיני חמניה

אינדקס גליקמי: 20
האינדקס הגליקמי של גרעיני חמניה נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 0
העומס הגליקמי של גרעיני חמניה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://riskfactor.cancer.gov/DHQ/database/
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3167/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%AA
http://riskfactor.cancer.gov/DHQ/database/
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3167/2