גמבה אדומה / פלפל אדום

פלפל אדום

מידע כללי על גמבה אדומה.

סוג מזון: ירק.
שמות נוספים בעברית: פלפל אדום, גמבה, פלפלת מתוקה, פלפל מתוק.
שם באנגלית: Bell peppers.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11821, Peppers, sweet, red, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Capsicum.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: סולנאים.
משפחה: סולניים.
סוג: פלפלת.

ערכים תזונתיים בגמבה אדומה / פלפל אדום
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס פלפל אדום קצוץ, 149 גרם 1 כף, 9.3 גרם 1 גמבה גדולה, 164 גרם 1 גמבה בינונית, 119 גרם 1 גמבה קטנה, 74 גרם 1 טבעת גמבה, 10 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 92.21 137.39 8.58 151.22 109.73 68.24 9.22
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 31 46 3 51 37 23 3
חלבון גרם 0.99 1.48 0.09 1.62 1.18 0.73 0.10
שומנים גרם 0.30 0.45 0.03 0.49 0.36 0.22 0.03
פחמימות גרם 6.03 8.98 0.56 9.89 7.18 4.46 0.60
סיבים תזונתיים גרם 2.1 3.1 0.2 3.4 2.5 1.6 0.2
סוכרים גרם 4.20 6.26 0.39 6.89 5.00 3.11 0.42
מינרלים
סידן מיליגרם 7 10 1 11 8 5 1
ברזל מיליגרם 0.43 0.64 0.04 0.71 0.51 0.32 0.04
מגנזיום מיליגרם 12 18 1 20 14 9 1
זרחן מיליגרם 26 39 2 43 31 19 3
אשלגן מיליגרם 211 314 20 346 251 156 21
נתרן מיליגרם 4 6 0 7 5 3 0
אבץ מיליגרם 0.25 0.37 0.02 0.41 0.30 0.18 0.02
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 127.7 190.3 11.9 209.4 152.0 94.5 12.8
תיאמין מיליגרם 0.054 0.080 0.005 0.089 0.064 0.040 0.005
ריבופלבין מיליגרם 0.085 0.127 0.008 0.139 0.101 0.063 0.008
ניאצין מיליגרם 0.979 1.459 0.091 1.606 1.165 0.724 0.098
ויטמין B-6 מיליגרם 0.291 0.434 0.027 0.477 0.346 0.215 0.029
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 46 69 4 75 55 34 5
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 157 234 15 257 187 116 16
ויטמין A, יחבל IU 3131 4665 291 5135 3726 2317 313
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 1.58 2.35 0.15 2.59 1.88 1.17 0.16
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0 0 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 4.9 7.3 0.5 8.0 5.8 3.6 0.5
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.027 0.040 0.003 0.044 0.032 0.020 0.003
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.003 0.004 0.000 0.005 0.004 0.002 0.000
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.070 0.104 0.007 0.115 0.083 0.052 0.007
כולסטרול מיליגרם 0 0 0 0 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0 0 0 0 0

מדד גליקמי של גמבה אדומה

אינדקס גליקמי: חסר מידע על הערכים הגליקמים של ירקות ללא עמילן ולכן אין מידע לגביי האינדקס הגליקמי של גמבה אדומה.
עומס גליקמי מוערך: 3
העומס הגליקמי של גמבה אדומה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/redbellpeppers.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2896/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%9C%D7%A4%D7%9C_(%D7%A4%D7%A8%D7%99)
http://lowcarbdiets.about.com/od/carbcounts/a/redbellpeppers.htm
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2896/2