גויאבה

גויאבה

מידע כללי על גויאבה.

מידע כללי: גויאבה הוא פרי מסוג של צמח ממשפחת ההדסיים, סוג הגויאבה מונה כ-100 מינים שונים כדוגמת: גויאבת התפוח, גויאבת ההר, גויאבת התות, וגויאבת קוסטה ריקה ועוד. פרי הגויאבה הוא מקור טוב מאוד לסיבים תזונתיים וויטמין C, וגם מקור טוב של ויטמין A, חומצה פולית, אשלגן, נחושת ומנגן.
סוג מזון: פרי.
שמות נוספים בעברית: .
שם באנגלית: Guava.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 09139, Guavas, common, raw.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Psidium.
ממלכה: צומח.
מערכה: בעלי פרחים.
מחלקה: דו-פסיגיים.
סדרה: הדסאים.
משפחה: הדסיים.
סוג: גויאבה.

ערכים תזונתיים בגויאבה טריה
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס מחית גויאבה, 165 גרם גויאבה אחת, 55 גרם
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 80.80 133.32 44.44
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 68 112 37
חלבון גרם 2.55 4.21 1.40
שומנים גרם 0.95 1.57 0.52
פחמימות גרם 14.32 23.63 7.88
סיבים תזונתיים גרם 5.4 8.9 3.0
סוכרים גרם 8.92 14.72 4.91
מינרלים
סידן מיליגרם 18 30 10
ברזל מיליגרם 0.26 0.43 0.14
מגנזיום מיליגרם 22 36 12
זרחן מיליגרם 40 66 22
אשלגן מיליגרם 417 688 229
נתרן מיליגרם 2 3 1
אבץ מיליגרם 0.23 0.38 0.13
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 228.3 376.7 125.6
תיאמין מיליגרם 0.067 0.111 0.037
ריבופלבין מיליגרם 0.040 0.066 0.022
ניאצין מיליגרם 1.084 1.789 0.596
ויטמין B-6 מיליגרם 0.110 0.182 0.060
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 49 81 27
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 31 51 17
ויטמין A, יחבל IU 624 1030 343
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.73 1.20 0.40
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 2.6 4.3 1.4
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.272 0.449 0.150
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.087 0.144 0.048
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.401 0.662 0.221
כולסטרול מיליגרם 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0

מדד גליקמי של גויאבה

אינדקס גליקמי: אין נתונים לגביי ערכו של האינדקס הגליקמי בגויאבה.
עומס גליקמי משוער: 7
העומס הגליקמי של גויאבה נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקור הנתונים:

http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1927/2

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

ניתן להגיע אל הדף באמצעות אחד מביטויי החיפוש הבאים: ערך תזונתי גויאבה, ערכים תזונתיים גויאבה, ערך קלורי גויאבה, ערך תזונתי של גויאבה, ערכים תזונתיים של גויאבה, גויאבה ערך תזונתי, גויאבה ערכים תזונתיים, גויאבה ערך קלורי, קלוריות גויאבה, גויאבה קלוריות, גויאבות קלוריות.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:

https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%95%D7%99%D7%90%D7%91%D7%94

http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1927/2