בצל

שני בצלים ורצועות בצל

מידע כללי על בצל.

סוג מזון: ירק.
שמות נוספים בעברית: בצל הגינה, שום נבוב.
שם באנגלית: Onion.
מזהה באתר משרד החקלאות האמריקאי: 11282, Onions, ra.

סיווג מדעי של הצמח

שם מדעי: Allium cepa.
ממלכה: צומח.
מערכה: מכוסי הזרע.
מחלקה: חד פסיגיים.
סדרה: אספרגאים.
משפחה: שומיים.
סוג: שום.
מין: שום נבוב.

ערכים תזונתיים בבצל יבש
מרכיב יחידת משקל 100 גרם 1 כוס בצל קצוץ 1 בצל גדול 1 בצל בינוני 1 בצל קטן 10 טבעות בצל
מרכיבים תזונתיים
מים גרם 89.11 142.58 133.66 98.02 62.38 53.47
קלוריות (אנרגיה) קילוקלוריות 40 64 60 44 28 24
חלבון גרם 1.10 1.76 1.65 1.21 0.77 0.66
שומנים גרם 0.10 0.16 0.15 0.11 0.07 0.06
פחמימות גרם 9.34 14.94 14.01 10.27 6.54 5.60
סיבים תזונתיים גרם 1.7 2.7 2.6 1.9 1.2 1.0
סוכרים גרם 4.24 6.78 6.36 4.66 2.97 2.54
מינרלים
סידן מיליגרם 23 37 34 25 16 14
ברזל מיליגרם 0.21 0.34 0.32 0.23 0.15 0.13
מגנזיום מיליגרם 10 16 15 11 7 6
זרחן מיליגרם 29 46 44 32 20 17
אשלגן מיליגרם 146 234 219 161 102 88
נתרן מיליגרם 4 6 6 4 3 2
אבץ מיליגרם 0.17 0.27 0.26 0.19 0.12 0.10
ויטמינים
ויטמין C מיליגרם 7.4 11.8 11.1 8.1 5.2 4.4
תיאמין מיליגרם 0.046 0.074 0.069 0.051 0.032 0.028
ריבופלבין מיליגרם 0.027 0.043 0.040 0.030 0.019 0.016
ניאצין מיליגרם 0.116 0.186 0.174 0.128 0.081 0.070
ויטמין B-6 מיליגרם 0.120 0.192 0.180 0.132 0.084 0.072
חומצה פולית, DFE מיקרוגרם 19 30 28 21 13 11
ויטמין B-12 מיקרוגרם 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
ויטמין A ביחידות RAE מיקרוגרם 0 0 0 0 0 0
ויטמין A, יחבל IU 2 3 3 2 1 1
ויטמין E (אלפא טוקופרול) מיליגרם 0.02 0.03 0.03 0.02 0.01 0.01
ויטמין D, ויטמין D2 וגם D3 מיקרוגרם 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
ויטמין D IU 0 0 0 0 0 0
ויטמין K מיקרוגרם 0.4 0.6 0.6 0.4 0.3 0.2
שומנים
חומצות שומן רווי גרם 0.042 0.067 0.063 0.046 0.029 0.025
חומצות שומן חד בלתי רווי גרם 0.013 0.021 0.020 0.014 0.009 0.008
חומצות שומן רב בלתי רווי גרם 0.017 0.027 0.026 0.019 0.012 0.010
כולסטרול מיליגרם 0 0 0 0 0 0
מרכיבים אחרים
קפאין מיליגרם 0 0 0 0 0 0

מדד גליקמי של בצל

אינדקס גליקמי: 15 עד 50
האינדקס הגליקמי של בצל נחשב כאינדקס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי: 3
העומס הגליקמי של בצל נחשב כעומס גליקמי נמוך.
מקורות נתוני הערכים הגליקמיים:
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2501/2
http://whfoods.org/genpage.php?tname=faq&dbid=32

מהו אינדקס גליקמי: אינדקס גליקמי הינו ערך המודד את השפעת הפחמימות שבמזון על רמת הגלוקוז בדם ביחס למזון שנבחר כבסיס להשוואה (בדרך כלל גלוקוז)
.מזונות שונים מכילים כמויות וסוגים שונים של פחמימות ונוטריינטים נוספים שמשפיעים על עיכול המזון ולכן גם על מהירות ספיגת הפחמימות ורמת הגלוקוז בדם.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות במהירות ובקלות הערך הגליקמי יהיה גבוה.
כאשר הפחמימות במזון מתפרקות באופן איטי הערך הגליקמי יהיה נמוך.
קטגוריות ערכי האינדקס הגליקמי
אינדקס גליקמי שווה או נמוך מ55 = אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי בין 56 ל-69 = אינדקס גליקמי בינוני.
אינדקס גליקמי שווה או גדול מ70 = אינדקס גליקמי גבוה.

מהו עומס גליקמי: חסרונות של האינדקס הגליקמי הוא שערך זה רק בודק את מהירות ספיגת הפחמימות ולא מתייחס לכמות הפחמימות שבמזון.
לשם כך פותח מדד הנקרא עומס הגליקמי שמייצג גם את מהירות הספיגה וגם את כמות הפחמימות שנספגות.
העומס הגליקמי מחושב על ידי הכפלת האינדקס הגליקמי בכמות הפחמימות במזון בגרמים, ולאחר כך יש לחלק ב- 100.
קטגוריות ערכי העומס הגליקמי
עומס גליקמי שווה או נמוך מ10 = עומס גליקמי נמוך.
עומס גליקמי בין 11 ל-19 = עומס גליקמי בינוני.
עומס גליקמי שווה או גדול מ20 = עומס גליקמי גבוה.

מידע נוסף

להלן קישורי מקורות וקישורים למידע נוסף:
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A6%D7%9C_%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%94

1 תגובה

התגובות סגורות.