בוטנים ערכים תזונתיים

בוטנים קלופים בוטנים ללא קליפה

בוטנים ערך תזונתי

להלן הערכים התזונתיים ב-100 גרם בוטנים.
שם מדעי: Arachis hypogaea.
שם עממי לועזי: Peanuts.
המרכיבים התזונתיים מתייחסים ל-100 גרם בוטנים לא קלויים.

חלבונים, שומנים, קלוריות ופחמימות ב-100 גרם בוטנים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
מים גרם 6.5
קלוריות kcal 567
חלבונים גרם 25.8
שומן גרם 49.24
פחמימות גרם 16.13
סיבים תזונתיים גרם 8.5
סוכר גרם 3.97
סוכרוז גרם
גלוקוז (דקסטרוז) גרם
פרוקטוז גרם
לקטוז גרם
מלטוז גרם
גלקטוז גרם
עמילן גרם

כמות המינרלים ב-100 גרם בוטנים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
סידן מיליגרם 92
ברזל מיליגרם 4.58
מגנזיום מיליגרם 168
זרחן מיליגרם 376
אשלגן מיליגרם 705
נתרן מיליגרם 18
אבץ מיליגרם 3.27
נחושת מיליגרם 1.144
מנגן מיליגרם 1.934
פלואוריד מיקרוגרם
סלניום מיקרוגרם 7.2

כמות הוויטמינים השונים ב-100 גרם בוטנים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
ויטמין C מיליגרם 0
תיאמין מיליגרם 0.64
ריבופלבין מיליגרם 0.135
ניאצין מיליגרם 12.066
חומצה פנטותנית מיליגרם 1.767
ויטמין B6 מיליגרם 0.348
פולאט, סך הכל מיקרוגרם 240
חומצה פולית מיקרוגרם 0
פולאט, מזון מיקרוגרם 240
פולאט, DFE מיקרוגרם_DFE 240
כולין, סך הכל מיליגרם 52.5
Betaine מיליגרם 0.6
ויטמין B12 מיקרוגרם 0
רטינול מיקרוגרם 0
בטא קרוטן מיקרוגרם 0
אלפא קרוטן מיקרוגרם 0
ויטמין A IU 0
ליקופן מיקרוגרם 0
לוטאין + זיקסנטין מיקרוגרם 0
ויטמין E אלפא טוקופרול מיליגרם 8.33
ויטמין D IU 0
ויטמין K, פוליקינון מיקרוגרם 0

כמות השומנים ב-100 גרם בוטנים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
חומצות שומן רוויות גרם 6.834
חומצות שומן חד בלתי רוויות גרם 24.429
חומצות שומן רב בלתי רוויות גרם 15.559
כולסטרול מיליגרם 0
פיטוסטרולים מיליגרם 220

כמות חומצות האמינו השונות ב-100 גרם בוטנים

מרכיב יחידות כמות ב-100 גרם
טריפטופן גרם 0.25
טראונין גרם 0.883
איזולאוצין גרם 0.907
לאוצין גרם 1.672
ליזין גרם 0.926
מתיונין גרם 0.317
ציסטין גרם 0.331
פנילאלנין גרם 1.337
טירוזין גרם 1.049
ואלין גרם 1.082
ארגינין גרם 3.085
היסטידין גרם 0.652
אלאנין גרם 1.025
חומצה אספרטית גרם 3.146
חומצה גלוטמית גרם 5.39
גליצין גרם 1.554
פרולין גרם 1.138
סרין גרם 1.271

בוטנים עומס גליקמי

העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בוטנים לא קלויים הוא 0.
העומס הגליקמי המשוער של 100 גרם בוטנים קלויים הוא 0.

להלן דירוג ערכי עומס גליקמי:
20 ומעלה – עומס גבוה.
10-20 – עומס בינוני.
10 ומטה – עומס גליקמי נמוך.

מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.

מקורות מידע

www.nal.usda.gov
nutritiondata

7 תגובות

  1. יש כאן החטאה גדולה , לא רושמים כמה חומצה אוקסלית יש בבוטנים או כל מוצר ?
    מחטיא בגדול

    • שלום לך ddd,
      הסיבה שחומצה אוקסלית ומרכיבים אחרים נמצאים במזון אינם רשומים כאן, היא משום שהם לא שייכים לאבות המזון: פחמימות, שומנים, חלבונים וויטמינים ומינרלים.
      בצמחים ובמוצרי מזון אחרים יש מרכיבים רבים שאינם רשומים כאן.
      אבל לשאלתך במנת בוטנים (מנה=1/4 כוס בוטנים) יש 26 עד 99 מ"ג של אוקסלטים. מדובר ברמות גבוהות יחסית של אוקסלטים.
      הסיבה לטווח כל גדול בכמויות היא משום שכמות האוקסלטים עשויה להשתנות בין צמח לצמח מאותו סוג, מין וזן והיא תלויה בגורמי סביבה כמו: אקלים, קרקע ועוד.
      תזונה עתירת אוקסלטים עשויה לגרום להיווצרותם של אבנים בדרכי השתן. קישור למקור המידע

  2. אני מסכים עם DDD צריך להיות חומצה אוקסלית כי זה משנה רבות בקליטת חלבון ע"י הסובלים מבעיות עיכול חומצה אוקסלית .
    שלא לדבר על שומנים שלא מעוכלים נכון לאור חומצה אוקסלית .
    אנשים לא מאובחנים כסובלים מחוסר עיכול אוקסלית .
    רוב הבדיקות בחו"ל

  3. האם קליה של בטנים מורידה את הערך התזונתי של חומצות השמן שבהם? אם כן – האם מוטב לא לקלותם ולאכלם כפי שהם?

    • הי דונלנד לי
      לגביי קליה של בוטנים אז מצד אחד יש לכך יתרונות מסויימים ומצד שני יש בזה חסרונות.

      לפי המחקר הבא קליה של בוטנים פוגעת בהרכב השומנים באופן משמעותי רק כאשר מדובר בחומצה פלמיטית וחומצת שומן אומגה 3.
      מאחר ובוטנים מכילים כמות זניחה של אומגה 3, אז הפגיעה לא משמעותית (קישור מידע).

      במחקר מסויים נמצא שקליה של בוטנים מחזקת אלרגן מסויים שנמצא בבוטנים. זאת אומרת, אם מנסים בוטנים בפעם הראשונה, אז עדיף טריים על קלויים (קישור מידע).

      מצד שני, בבוטנים טריים עלול להמצא עובש שמייצר מרכיב מסרטן. קליה של בוטנים מחסלת את העובש הזה (קישור מידע).

      לדעתי בהנחה שאתה לא אלרגי, אז עדיף בוטנים קלויים (בלי מלח).

התגובות סגורות.