מדד העומס הגליקמי הוא מדד שמדרג את המזונות שמכילים פחמימות לפי הכמות והקצב בו הסוכר נכנס לדם לאחר אכילת מזון בכמות נתונה.
העומס הגליקמי מחושב לפי נוסחה המשלבת את סה”כ כמות הפחמימות שבמנת המזון הנבדקת וציון האינדקס הגליקמי של המזון הנבדק.
נוסחת החישוב של העומס הגליקמי היא מכפלת סה”כ הפחמימות בארוחה באינדקס הגליקמי, חלקי 100.
העומס הגליקמי משתנה לפי כמות המזון הנבדקת וכמו כן גם עיבוד של מזון(כדוגמת בישול) עשוי לשנות את מדד העומס הגליקמי של המזון.
יש כאן החטאה גדולה , לא רושמים כמה חומצה אוקסלית יש בבוטנים או כל מוצר ?
מחטיא בגדול
שלום לך ddd,
הסיבה שחומצה אוקסלית ומרכיבים אחרים נמצאים במזון אינם רשומים כאן, היא משום שהם לא שייכים לאבות המזון: פחמימות, שומנים, חלבונים וויטמינים ומינרלים.
בצמחים ובמוצרי מזון אחרים יש מרכיבים רבים שאינם רשומים כאן.
אבל לשאלתך במנת בוטנים (מנה=1/4 כוס בוטנים) יש 26 עד 99 מ"ג של אוקסלטים. מדובר ברמות גבוהות יחסית של אוקסלטים.
הסיבה לטווח כל גדול בכמויות היא משום שכמות האוקסלטים עשויה להשתנות בין צמח לצמח מאותו סוג, מין וזן והיא תלויה בגורמי סביבה כמו: אקלים, קרקע ועוד.
תזונה עתירת אוקסלטים עשויה לגרום להיווצרותם של אבנים בדרכי השתן. קישור למקור המידע
אני מסכים עם DDD צריך להיות חומצה אוקסלית כי זה משנה רבות בקליטת חלבון ע"י הסובלים מבעיות עיכול חומצה אוקסלית .
שלא לדבר על שומנים שלא מעוכלים נכון לאור חומצה אוקסלית .
אנשים לא מאובחנים כסובלים מחוסר עיכול אוקסלית .
רוב הבדיקות בחו"ל
האם קליה של בטנים מורידה את הערך התזונתי של חומצות השמן שבהם? אם כן – האם מוטב לא לקלותם ולאכלם כפי שהם?
הי דונלנד לי
לגביי קליה של בוטנים אז מצד אחד יש לכך יתרונות מסויימים ומצד שני יש בזה חסרונות.
לפי המחקר הבא קליה של בוטנים פוגעת בהרכב השומנים באופן משמעותי רק כאשר מדובר בחומצה פלמיטית וחומצת שומן אומגה 3.
מאחר ובוטנים מכילים כמות זניחה של אומגה 3, אז הפגיעה לא משמעותית (קישור מידע).
במחקר מסויים נמצא שקליה של בוטנים מחזקת אלרגן מסויים שנמצא בבוטנים. זאת אומרת, אם מנסים בוטנים בפעם הראשונה, אז עדיף טריים על קלויים (קישור מידע).
מצד שני, בבוטנים טריים עלול להמצא עובש שמייצר מרכיב מסרטן. קליה של בוטנים מחסלת את העובש הזה (קישור מידע).
לדעתי בהנחה שאתה לא אלרגי, אז עדיף בוטנים קלויים (בלי מלח).
האם בוטנים שייך למשפחת הקטניות מבחיטנה תזונתית
תודה הלן הופמן
יש כאן החטאה גדולה , לא רושמים כמה חומצה אוקסלית יש בבוטנים או כל מוצר ?
מחטיא בגדול
שלום לך ddd,
הסיבה שחומצה אוקסלית ומרכיבים אחרים נמצאים במזון אינם רשומים כאן, היא משום שהם לא שייכים לאבות המזון: פחמימות, שומנים, חלבונים וויטמינים ומינרלים.
בצמחים ובמוצרי מזון אחרים יש מרכיבים רבים שאינם רשומים כאן.
אבל לשאלתך במנת בוטנים (מנה=1/4 כוס בוטנים) יש 26 עד 99 מ"ג של אוקסלטים. מדובר ברמות גבוהות יחסית של אוקסלטים.
הסיבה לטווח כל גדול בכמויות היא משום שכמות האוקסלטים עשויה להשתנות בין צמח לצמח מאותו סוג, מין וזן והיא תלויה בגורמי סביבה כמו: אקלים, קרקע ועוד.
תזונה עתירת אוקסלטים עשויה לגרום להיווצרותם של אבנים בדרכי השתן. קישור למקור המידע
אני מסכים עם DDD צריך להיות חומצה אוקסלית כי זה משנה רבות בקליטת חלבון ע"י הסובלים מבעיות עיכול חומצה אוקסלית .
שלא לדבר על שומנים שלא מעוכלים נכון לאור חומצה אוקסלית .
אנשים לא מאובחנים כסובלים מחוסר עיכול אוקסלית .
רוב הבדיקות בחו"ל
האם קליה של בטנים מורידה את הערך התזונתי של חומצות השמן שבהם? אם כן – האם מוטב לא לקלותם ולאכלם כפי שהם?
הי דונלנד לי
לגביי קליה של בוטנים אז מצד אחד יש לכך יתרונות מסויימים ומצד שני יש בזה חסרונות.
לפי המחקר הבא קליה של בוטנים פוגעת בהרכב השומנים באופן משמעותי רק כאשר מדובר בחומצה פלמיטית וחומצת שומן אומגה 3.
מאחר ובוטנים מכילים כמות זניחה של אומגה 3, אז הפגיעה לא משמעותית (קישור מידע).
במחקר מסויים נמצא שקליה של בוטנים מחזקת אלרגן מסויים שנמצא בבוטנים. זאת אומרת, אם מנסים בוטנים בפעם הראשונה, אז עדיף טריים על קלויים (קישור מידע).
מצד שני, בבוטנים טריים עלול להמצא עובש שמייצר מרכיב מסרטן. קליה של בוטנים מחסלת את העובש הזה (קישור מידע).
לדעתי בהנחה שאתה לא אלרגי, אז עדיף בוטנים קלויים (בלי מלח).
האם בוטנים שייך למשפחת הקטניות מבחיטנה תזונתית
תודה הלן הופמן
כן, הבוטנים (אגוזי אדמה) שייכים למשפחת הקטניות.