מהם אבות המזון?
אבות מזון הם מרכיבי מזון חיוניים ובסיסים לתפקוד ולבריאות תקינה של האדם.
מחסור באחד מאבות המזון עלול לגרום למצב של תת תזונה שעלול להוביל לרעב, מחלות וזיהומים.
אבות המזון הם:
פחמימות כמקור אנרגיה ראשוני בגוף.
חלבונים וחומצות אמינו המעורבים במערכות פיזיולוגיות שונות בגוף האדם כגון: אנזימים, שרירים, רקמות חיבור, הורמונים נוגדנים ועוד. חומצות האמינו הן יחידות הבסיס של החלבונים, החלבונים מורכבים מ20 חומצות אמינו עיקריות.
שומנים שמשמשים כמקור מרוכז להפקת אנרגיה בגוף האדם, כאבני יסוד לבניית הממברנות שמקיפות את התאים בגופנו, השומנים מסייעים בהגנה על רקמות ואיברים בגוף מפני פגיעות פיזיות וכאמצעי בידוד לשמירת חום הגוף.
ויטמינים הם חומרים אורגנים המשמשים לוויסות מערכות פיזיולוגיות רבות בגוף האדם כמו תהליכי בניה, ותהליכים של יצירת אנרגיה.
המינרלים קבוצת חומרים אנאורגניים המצויים בטבע ודרושים לבניית מרכיבי הגוף ולתפקוד תקין.
דוגמאות למזונות המכילים מרכיבים מאבות המזון
פחמימות – , חיטה, אורז, שיפון, שיבולת שועל, בננה, תפוח, סוכר.
חלבונים – בשר, מוצרי חלב, דגים, קטניות.
שומנים – שמנים שונים, אבוקדו, אגוזים, שקדים.
ויטמינים – גזר כמקור לוויטמין A , קיווי כמקור לוויטמין C , בשר כמקור לוויטמין B12
מינרלים – מוצרי חלב כמקור לסידן,קטניות ואגוזים כמקור לגופרית, ירקות ירוקים כמקור לזרחן.